Iubești ciclismul și nu ratezi nicio etapă din Tour de France? Ți-ai dorit să ajungi ciclist profesionist însă destinul nu a fost de partea ta? Iată că mai ai o șansă măcar să arăți ca un ciclist profesionist dacă nu ai avut șansa să fii unul de-adevăratealea.

Lăsând gluma la o parte, atunci când iubești un sport ai tendința să faci orice pentru a arăta ca un profesionst. Și asta nu pentru a impresiona lumea din jur, ci pentru a-ți conferi încredere și pentru a putea practica acel sport, indiferent că e fotbal, ciclism sau tenis, în cele mai bune condiții.

Așadar, iată cum poți arăta bine pe bicicletă, folosind câteva elemente esențiale în ciclism.

1. Casca

Atunci când îți cumperi o cască nu căuta produsul cel mai ieftin. În afară de faptul că nu te va proteja foarte bine în cazul unui accident, aceasta te va face să arăți și ca un biciclist de ocazie. Nu vrei să se întâmple asta? Atunci caută o casă bună, de calitate și cu elemente asemănătoare celor purtate de cicliștii profesioniști. Sau, de ce nu, cumpără chiar un produs special creat pentru cicliștii profesioniști.

2. Bicicleta

Nu vei putea arăta niciodată precum un profesionist dacă ai o bicicletă de unică folosință. Investește un pic în bicicletă și nu doar că vei arăta, dar te vei simți și mai bine. În plus, oricât de bună și scumpă ar fi bicicleta, dacă nu ai grijă de ea și o folosești murdară, ruginită și zgâriată, cu siguranță vei arăta oricum, dar ca un ciclist profesionist nu.

De fiecare dată când mergi la pedalat și ai parte de vreme ploioasă și noroi, curăță bicicleta atunci când ajungi acasă. Nu o depozita așa murdară căci se va strica și va rugini mult mai repede decât ar fi cazul. Și, până la urmă, câți cicliști din Turul Franței ai văzut că vin la curse cu bicicleta în ultimul hal?

3. Hainele

Da, știu, probabil nu sună prea masculin, dar ai văzut că cicliștii care participă la diferite curse au întotdeauna un echipament în aceeași gamă de culori? Asta dă impresia de unitate și disciplină, așa că data viitoare când îți mai cumperi haine, pantofi sau rucsaci ai grijă ca acestea să se portivească între ele, dar și cu bicicleta. Evident, acest lucru ține doar de aspect și nu îți influențează în vreun fel performanțele, dar de ce să nu arăți mai bine dacă poți?

4. Tehnica

Un ciclist profesionist pare întotdeauna relaxat și stăpân pe ceea ce face. Și tind să cred că nu e doar o impresie, ci chiar așa se simte. Dacă vrei să ajungi și tu în acel punct, îmbunătățește-ți în mod constant tehnica de pedalare și poziția în așa. De asta nu depind doar rezultatele pe care le obții, ci și integritatea ta corporală. Fiind stăpân pe tine și pe bicicletă ești mai puțin predispus la accidente.