Ce este asigurarea RCA?

RCA se defineste prin „Raspundere Civila Auto” si reprezinta polita de asigurare cu raspundere civila auto incheiata intre o companie de asigurari si conducatorii sau posesorii de autovehicule prin care se despagubesc persoanele prejudiciate in urma unui accident rutier produs din vina conducatorului sau posesorului de autovehicul.

Situatiile eligibile pentru despagubire sunt daunele materiale, vatamari corporale sau decesele survenite in urma accidentului rutier. Aceasta asigurare nu despagubeste si posesorul asigurarii vinovat pentru producerea acestor daune.

Este obligatorie?

Proprietarii de autovehicule, persoane fizice sau juridice au obligatia sa incheie polita RCA prin plata primei de asigurare integral sau in rate.

Circulatia pe drumurile pe publice fara asigurare RCA constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inregistrare.

Cum pot face o asigurare RCA?

LiderAsig vine in ajutorul posesorilor de autovehicule cu serviciul online de comparare a politelor RCA. Prin acest serviciu puteti afla toate ofertele disponibile pentru automobilul dumneavoastra de la toti asiguratorii din Romania, alegand cel mai bun pret pentru dumneavoastra, totodata puteti cumpara asigurarea RCA online cu livrare electronica in adresa de email a cumparatorului sau cu ridicare personala de la una din adresele din Sector 1 Bucuresti: Bd. Bucurestii Noi nr 125, Sector 1, 012351, sau Strada Jiului nr 2 , Sector 1, 013219.

Daca sunt vinovat cum pot fi despagubit?

In urma producerii unui eveniment auto nedorit, asigurarea care va despagubeste indiferent daca sunteti vinovat de producerea acestora este asigurarea casco. Polita CASCO va asigura automobilul propriu in caz de furt sau orice alte daune suferite.

Cu LiderAsig puteti beneficia de oferte CASCO personalizate pentru autovehiculele mai noi de 12 ani. Astfel de oferte pot fi solicitate online pe website, la unul din sediile noastre sau telefonic cu unul din expertii nostri. Avand o experienta de peste 15 ani va putem oferi consultanta in alegerea asigurarii dorite.

Pe langa serviciile de RCA online si CASCO, LiderAsig ofera servicii si consultanta in asigurari din alte domenii de activitate decat cele auto.