Lumea internetului si al magazinelor este mare, iar cateodata nu ne putem decide ce piese de motocicleta sa alegem. Stim doar ca vrem cele mai bune piese posibile si ne grabim sa le cumparam, dar cateodata in entuziasmul nostru putem alege o combinatie nepotrivita de piese de motocicleta. Se poate intampla sa cumparam piese nepotrivite care sa dauneze motorului nostru sau poate observam ca piesele noi cumparate se uzeaza prematur.

Cum alegem piese de motocicleta corecte pentru bijuteria noastra?

Sursa foto: https://www.thesparescompany.com/blog/buying-motorcycle-spare-parts-in-bulk

Din acest motiv trebuie sa avem grija la combinatia de piese de motocicleta pe care o facem, iar cel mai des incurcate combinatii sunt urmatoarele:

Placutele de frana si discurile de frana sunt o combinatie de piese de motocicleta pe care foarte multi incepatori o gresesc, din pacate. O parte din aceasta problema este data de modul foarte usor de a monta placutele de frana. E usor sa luam o pereche de placute de frana si sa le montam pe disc, sa mergem 50 de km si sa asteptam ca ele sa se aseze pe disc.

Ce nu stie multa lume in schimb este ca daca discul si placutele nu sunt de la acelasi producator si nu sunt compatibile va determina uzura prematura atat pentru placute cat si pentru disc. Mai mult decat atat, capacitatea de franare este drastic scazuta si toata distractia devine periculoasa.

Asa ca asigura-te ca vei cumpara intotdeauna piese de motocicleta de la acelasi producator atunci cand vine vorba despre sistemul de franare. Sistemele de franare nu sunt compatibile intre ele, de la un producator la alt producator.

Uleiul de motor este un alt element foarte important la care trebuie sa avem foarte mare grija atunci cand dam cu cardul. Chiar daca nu intra la categoria “piese de motocicleta” ci mai degraba la categoria consumabilelor, folosirea unui tip de ulei necorespunzator te poate obliga sa bagi mana foarte adanc in buzunar si sa cumperi piese de motocicleta care se pot strica datorita normei necorespunzatoare. Batalia principala se da intre uleiul 10w40 si 20w50, organic, sintetic, semisintetic, dublu sintetic..pe care sa il alegi?

Cel mai important lucru este sa respecti norma de ulei pentru motorul motocicletei tale, altfel poti provoca daune capitale si poti ajunge chiar sa ai nevoie de un nou motor. Ca si regula de bun simt, uleiul de tip 10w40 se foloseste pentru motoarele mai noi si uleiul 20w50 se foloseste pentru motoarele mai forjate. Asta depinde strict de motorul tau, iar daca nu esti sigur poti intotdeauna sa intrebi un mecanic sau un alt pasionat de motoare ca si tine.

Acumulatorul este o alta componenta la care trebuie sa ai foarte mare grija. Din toate piesele de motocicleta pe care le ai, doar acumulatorul decide daca va porni motocicleta sau nu. Ai acumulatorul incarcat, poti porni motorul. Nu ai energie suficienta in acumulator, va trebui sa iti planific escapada pentru alta zi.

Ce este de spus atunci cand vine vorba despre acumulatori? Trebuie intotdeauna sa respecti puterea recomandata de producator. Un acumulator cu o puterea prea mica nu va fi capabil de a porni motocicleta, la fel cum si un acumulator cu o putere prea mare poate sa prajeasca tot ce inseamna electric in motocicleta ta. Putere mai multa nu inseamna intotdeauna performante superioare. Iar daca alegi un acumulator fara acid, ai partea atat de performante si fiabilitate cat si de siguranta.

Tu cat de bine cunosti specificatiile motocicletei tale?

Esti intotdeauna atent la ce piese de motocicleta cumperi? Ti s-a intamplat vreodata sa nu fii multumit de calitatea pieselor? Poate ca piesele au fost bune, dar nu erau compatibile cu motocicleta ta. Cu acest articol sper doar ca vei fi mai atent pe viitor si ii vei oferi bijuteriei tale toata atentia pe care o merita.