Ce presupune o tinuta casual pentru barbati si la ce ar trebui sa fim atenti?

de | feb. 25, 2019 | Diverse

In societatea zilelor noastre, imaginea personala a devenit un lucru foarte important atat pentru femei, cat si pentru barbati, motiv pentru care, fiecare dintre noi simtim nevoia sa aratam cat mai bine in orice imprejurare. O vorba din popor spune ca „haina nu il face pe om” si cu siguranta acest lucru este cat se poate de adevarat, insa trebuie sa fim onesti cu noi si sa admitem faptul ca ne place sa aratam bine si sa atragem in mod constant privirile curioase ale celor din jur. In acest sens, putem spune ca vestimentatia este un mai mult decat un simplu “ambalaj”, ea reprezinta practic un mod prin care ne putem exprima liber si prin care putem oferi celor din jur detalii despre personalitatea si gusturile noastre. Tinutele casual sunt de departe cele mai preferate atat de femei cat si de catre barbati in contextul in care acestea reusesc sa imbine foarte bine confortul si eleganta, caracteristica pe care o intalnim destul de putin la vestimentatia eleganta sau la cea office.

Desi poate am fi tentati sa credem ca optiunile barbatilor sunt mult mai limitate decat cele ale femeilor in ceea ce priveste vestimentatia casual, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Astazi, barbatii au posibilitatea de a alege dintr-o gama foarta larga de haine pentru barbati, mai ales daca luam in calcul faptul ca magazinele online de profil ne intampina in prezent cu portofolii din ce in ce mai variate.

Care sunt insa aspectele pe care ar trebui sa le avem in vedere in momentul in care ne dorim o tinuta casual completa, potrivita pentru aproape orice imprejurare?

Confortul oferit.

Confortul este una dintre caracteristicile de baza ale unei tinute casual, astfel ca inainte de a ne lasa ghidati de culori sau de design. In acest sens, este recomandat sa fim foarte atenti la materialele pe care le alegem. Ca si o regula generala, materialele naturale reprezinta de departe una dintre cele mai potrivite alegeri pe care le putem face in acest sens.

Armonia cromatica dintre piesele vestimentare.

In cazul tinutelor casual putem vorbi destul de putin despre un dress code avand in vedere ca avem posibilitati multiple prin care le putem combina. Trebuie insa totusi sa avem in vedere culorile pe care le alegem. Mai exact, pentru a avea o tinuta casual de efect este necesar sa incercam sa armonizam cat mai bine culorile intre ele. Daca esti un iubitor de culori ceva mai stridente, asigura-te ca intre acestea se realizeaza un acord cromatic cat mai placut.

Design-ul produselor vestimentare.

Dupa cum am mentionat si anterior, tinutele casual nu au un dress code strict, pe care trebuie sa il urmam, insa trebuie totusi sa avem in vedere ca nu putem combina la intamplare aceste produse vestimentare. Desi piesele vestimentare casual ne ofera posibilitati multiple de a le combina, este ncesar sa avem in vedere armonia care se creaza in ceea ce priveste design-ul.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]