Tehnologia in lumea serviciilor alimentare

de | feb. 21, 2019 | Culinare

Intr-o lume in care o mare parte din alimentele pe care le consumam zilnic sunt obtinute la nivel global, acest lucru are ca rezultat un set foarte complex de reguli care guverneaza industria si pe care distribuitorii Agromontana de produse alimentare Horeca si nu numai, trebuie sa le respecte.

De ce este importanta tehnologia?

Recent, tehnologia a facut posibila imbunatatirea dramatica a sigurantei alimentare, prin imbunatatirea capabilitatilor de urmarire care ofera mai multe date despre modul in care produsele alimentare Horeca au fost gestionate prin intermediul lantului de aprovizionare. Cele mai bune practici din acest domeniu au permis autoritatilor de reglementare sa sporeasca reglementarea in eforturile de imbunatatire a sigurantei alimentare. In prezent, se rescriu regulile privind manipularea alimentelor in cooperare cu persoanele din industrie, ca parte a legilor privind siguranta alimentare. 

Una dintre cele mai mari probleme in reglementarea sigurantei alimentelor este mentinerea lantului rece, cu alte cuvinte, asigurarea ca produsele, cum ar fi produsele lactate si carnea care trebuie pastrate la rece, sunt mentinute la temperaturi corespunzatoare. Tehnologia joaca un rol important in a permite ca reglementarile privind siguranta alimentara, sa devina mai stricta si aceasta tendinta are tendinta, probabil, sa continue, deoarece noile tehnologii permit colectarea mai multor date.

O alta problema majora in industria serviciilor de alimentare este standardizarea in ceea ce priveste etichetarea, descrierile produselor si revendicarile. Organizatiile guvernamentale de la nivel de stat si international pot avea reglementari diferite in ceea ce priveste etichetarea alimentelor pentru alimentele desemnate ca fiind ecologice, modificate genetic, naturale, sanatoase sau alte categorii. Acestea sunt adesea reglementate si supuse schimbarii, de asemenea, in functie de piata.

Dsitribuitori de produse alimentare Horeca

Tehnologia este critica.

Asa cum sa aratat cu accentul continuu asupra sigurantei alimentare, trasabilitatii si reglementarii, tehnologia joaca un rol-cheie in industria serviciilor alimentare Horeca. Acest rol  probabil se va extinde numai in urmatorii ani: companiile de servicii alimentare sunt din ce in ce mai mult asteptate sa fie companii de tehnologie a lantului de aprovizionare. Doua tehnologii ale lantului de aprovizionare, care au un impact din ce in ce mai puternic asupra industriei serviciilor alimentare, includ:

  • Aplicatii si dispozitive mobile. 

Dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile si tabletele, revolutioneaza modul in care companiile din industria serviciilor de alimentatie comanda produse alimentare Horeca, urmarind-o prin intermediul lantului de aprovizionare, platindu-le, iar gestionarea este plasarea pe rafturile magazinelor si depozitelor. Aplicatiile de gestionare a comenzilor mobile si aplicatiile de plata permit acum plasarea comenzilor oriunde, pur si simplu prin atingerea unui dispozitiv, eliminand necesitatea tipurilor de hartie. Pe masura ce tehnologia se imbunatateste, va contribui, de asemenea, la gestionarea depozitelor de distributie si a proceselor de productie, pe masura ce dispozitivele mobile devin tot mai integrate in lantul de aprovizionare.

  • IoT – internetul obiectelor 

Pe masura ce mai multe dispozitive se conecteaza la Internetul obiectelor – de la containere si paleti pana la camioane, stivuitoare, chiar si produsele utilizate in lantul de aprovizionare cu servicii alimentare Horeca, cum ar fi frigiderele de depozitare la rece si producatorii de cafea – producatorii si distribuitorii de produse alimentare Horeca vor avea acces la mai multe date care ii pot ajuta sa urmareasca,  sa gestioneze produsele alimentare in lantul lor de aprovizionare. Pe masura ce reglementarile se strang, companiile care reusesc, trebuie sa invete sa utilizeze eficient aceste date.

Iata ca industria alimentara, din ce in ce mai mult, se bazeaza pe o retea complexa de jucatori, reglementari si tehnologii pentru a se asigura ca alimentele ajung in siguranta la clienti. 

Te-ar mai putea interesa si....

Ar trebui sa eviti complet carbohidratii?

Ar trebui sa eviti complet carbohidratii?

Carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de combustibil in dieta unui atlet, inclusiv a unei persoane care face sport in mod regulat. Din pacate, exista conceptia – gresita, de altfel – ca a consuma carbohidrati este nesanatos. De fapt, putem include multe tipuri...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]