Sumar despre reflexoterapie

Principiul dupa care se ghideaza masajul de reflexoterapie este unul foarte simplu. Este drept ca toata lumea stica faptul ca fiecarui organ din intregul organism ii corespunde un anumit punct reflex de pe corp. Atunci cand unul dintre aceste organe este afectat in vreun fel de o boala, respectivul punctul semnaleaza problema printr-un reflex.Cu alte cuvinte, se depun niste tipuri de toxine in zona respectiva ce pot fi distruse si eliminate numai prin masaj.

Astfel, in urma acestui proces de masaj, circulatia sangelui va reveni la normal. Si astfel, organul care a fost afectat va redeveni iarasi sanatos. De aceea, pentru o mai buna sanatate si relaxate, va amintim ca punctele reflexe se afla, de regula, cel mai bine la nivelul mainilor si al picioarelor. Aceste parti ale corpului sunt definite cel mai bine de punctele de reflex.

De altfel, pentru a va bucura de o cura de detoxifiere si curatare a organismului, nu uita sa ai in vedere si cateva sedinte de drenaj limfatic.

Ce spun specialistii despre reflexoterapie?

De regula, acestia sunt de parere ca in reflexoterapie este neaparata nevoie de un numar precis de sedinte de tratament. Fiecare trebuie sa dureze in jur de cateva zeci de minute, timp in care sa fie masate toate punctele de reflex.

 

Masandu-le bine miscarile specifice efectuate corespunzatot ti-ar putea lua durerea cu mana, dupa cum se spune la noi. Si chiar este adevarat. Iar efectuarea unui drenaj limfatic corespunzator poate face minuni.

Tot ei tin sa te avertizeze cu privire la faptul ca primele sedinte de reflexoterapie vor fi putin mai dureroase. Adica sigur vor exista momente atunci cand vei simti ca masajul este de nesuportat. Dar nu-ti face griji. Tot ei spun ca acest lucru se intampla pe motiv ca in momentul respectiv toxinele acumulate pe parcursul anilor sunt eliminate.

Dupa efectuarea a catorva sedinte de reflexoterapie insa, durerea isi va diminua din intensitate. Vei mai simti doar o usoara senzatie de disconfort atunci cand puncte reflexe trimit impulsuri catre organele cu probleme.

Reactii adverse la tratamentul prin reflexoterapie:

Se prea poate, de altfel, sa te confrunti si cu cateva reactii adverse pe parcursul terapiei. Unii pacienti pot avea ameteli, stari de greata ori oboseala, febra sau eruptii cutanate.

Asa cum am spus anterior, nu poti avea nici macar vreun motiv de ingrijorare. Toate aceste manifestari si reactii sunt perfect normale in procesul care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Iar un drenaj limfatic efectuat in paralel poate completa perfect acest proces.

Sanatatea ta merita fiecare efort!