ochelari protectie calculatorOchelarii de protectie pentru calculator sunt niste produse relativ noi pe piata din Romania. Initial acestia erau comercializati doar de magazinele de optica specializate, insa de ceva ani au aparut in piata cateva branduri internationale care produc si comercializeaza doar ochelari dedicati protectiei pentru calculator.

In ceea ce priveste eficienta ochelarilor de protectie pentru calculator, acestia se afla pe primul loc in ceea ce priveste protectia impotriva luminii albastre emisa de orice tip de ecran.

Solutiile precum softurile instalate pe PC care modifica culorile astfel incat lumina albastra emisa sa fie mai redusa sunt unele bune, insa cantitatea de lumina albastra este foarte putin diminuata.

Lentilele cu cea mai mare protectie impotriva luminii albastre

Asa cum spuneam mai sus, in piata si-au facut aparitia cateva branduri importante de peste hotare, printre care Gunnar. Acest brand este cel care produce deja celebra lentila Ambra, care blocheaza cea mai mare cantitate de lumina albastra, aproximativ 60%.

Pretul unei perechi de ochelari de protectie calculator incepe de la aproximativ 220 RON si poate ajunge in unele cazuri, in functie de tipul de rama, la un pret de 400 de RON.

Acesti ochelari de protectie calculator sunt dedicati atat persoanelor care petrec perioade scurte in fata calculatorului, cat si persoanelor care petrec ore in sir.

Disconfortul purtarii unei perechi de ochelari poate fi mare la unele persoane, insa ramele ochelarilor de protectie calculator Gunnar sunt unele create special astfel incat acest disconfort sa nu existe. Mai exact, aceste rame sunt foarte subtiri si usoare, realizate dintr-un otel inoxidabil foarte flexibil.

Acesta lentila Ambra prezinta un ton pronuntat de galben, astfel ca o persoana care lucreaza la calculator in true-color va avea de furca in identificarea corecta a culorilor. Pentru aceste persoane exista o lentila special creata, care nu distorsioneaza culorilor, insa care blocheaza o cantitate mult mai redusa de lumina albastra.

Chiar si atunci cand cantitatea de lumina albastra blocata este redusa, muschiul ocular se poate relaxa mai rapid, iar starea de oboseala poate disparea.