Utilizarea pilonilor forati in constructii

de | ian. 14, 2019 | Servicii

 In anumite situatii, in domeniul constructiilor, sunt necesare anumite elemente care trebuie sa preia din sarcinile transmise de catre structura, mai exact sa aiba rolul de fundatie de adancime, sa sprijine excavatiile sau sa poata consolida taluzurile. Aceste elemente poarta numele de piloti forati si pot fi utilizati in orice tip de terenuri. Puteti intra pe site-ul nostru Terratestromania.ro pentru mai multe detalii!

   Acesti piloti forati au o forma cilindrica sau patrata si ceea ce este cu adevarat special la ei, este faptul ca lungimea lor minima este de pana la opt ori mai mare decat diametrul lor.

  Pilonii forati pot ajunge pana la adancimea de 30 de metri si pot avea diverse diametre, incepand de la 150 mm si pana la un metru. Dimensiunile acestor piloti pot fi personalizati in functie de necesitatile si proiectele clientilor.

Ce tipuri de piloti forati exista?

   Exista mai multe tipuri de piloti forati si diferite tehnologii de executie a acestora. Astfel, printre cele mai utilizate tipuri de piloti, trebuie mentionati :

  • Pilotii purtatori pe varf: acestia sunt utilizati in solul care nu poate fi comprimat sub actiunea presiunii exterioare, mai exact acel sol format din pietris si nisip, argile tari sau roci stancoase. 
  • Pilotii flotanti: sunt utilizati atunci cand solul este compresibil.

    In cazul pilotilor forati, acestia pot fi executati la locul unde este nevoie de ei sau pot fi prefabricati, in anumite dimensiuni. Acestia pot fi realizati din diverse materiale, precum lemnul, betonul, metalul si sunt transportati la locul constructiei. Pentru a-i stabiliza in pamant, se folosesc diverse actiuni, precum vibrarea, insurubarea sau vibropresarea.

  In cazul in care pilotii forati se executa pe loc, pentru inceput se realizeaza gaura , iar in interiorul acesteia se toarna beton, formandu-se astfel aceste elemente ce trebuie sa reziste unor sarcini mari.

Ce metode de executie sunt utilizate in cazul pilonilor?

   Exista doua metode de executie a pilonilor forati, si anume:

  • Executarea pilonilor forati alaturati, atunci cand fiecare pilon de betoneaza si se armeaza
  • Utilizarea unor piloti secanti, atunci cand pilotii forati se betoneaza si se armeaza, iar in spatiul ramas intre ei este necesar sa se realizeze un cofraj si sa se betoneze.

Unde sunt utilizati pilotii forati?

   Pilotii forati pot fi foarte utili in diverse lucrari de constructii, in functie de destinatia si tipul lucrarii, de aceea pot fi utilizati in diverse domenii, insa cele mai frecvente locuri unde acestia sunt intalniti sunt:

  • Fundatiile: pilotii forati au rolul de sustinere a acestora, in special cand este vorba despre constructii de dimensiuni mari, acestia fiind foarte rezistenti si pot fi inserati in orice loc, indiferent de tipul de teren existent.
  • Gropi de excavare: in cazul anumitor lucrari in mediul urban, este necesar ca spatiul unde este pozitionat santierul sa fie cat mai mic, de aceea pilotii forati pot reduce mult suprafata  lucrarii
  • Lucrari de terasament: in cazul anumitor terenuri inclinate, atunci cand exista riscul alunecarilor de teren, pilotii forati sunt foarte utili pentru a consolida terenul si pentru a preveni aceste alunecari ce pot avea rezultate dezastruoase.
  • Infrastructura: pilotii forati sunt foarte frecventi in cazul in care se construiesc sosele, tuneluri sau poduri.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]