Sa te machiezi nu este ceva foarte simplu, asta in cazul in care vrei sa obtii un machiaj deosebit si respecti anumiti pasi esentiali. A te machia nu inseamna doar aplicarea unui fond de ten si a unui rimel, ci si folosirea unor baze de machiaj speciale sau a tusului Paese pentru ochi.

Acest din urma produs de make-up, cunoscut si sub denumirea de eyeliner, nu este folosit atat de des sau, daca este folosit, nu este aplicat intotdeauna asa cum trebuie, caz in care rezultatul final nu este unul foarte placut.

Tipuri de tus pentru ochi

Ca si alte produse de make-up, si acesta poate fi gasit in mai multe variante, fiecare avand caracteristicile si avantajele sale.

Tusul pentru ochi lichid se gaseste in flacoane, avand o pensula subtire care iti permite sa trasezi linii fine. Aceasta varianta de produs te ajuta sa ai o mai buna acuratete in momentul trasarii liniilor, insa de regula este recomandata celor cu o experienta mai mare in acest domeniu.

Tusul pentru ochi in forma de creion este cunoscut ca fiind cel mai usor de folosit, fiind recomandat in mod special incepatoarelor in ceea ce priveste make-upul. De regula textura acestuia este una cremoasa, fiind si foarte hidratant.

Tusul pentru ochi tip gel se gaseste in sticlute mici si poate fi aplicat cu ajutorul unei pensule. Necesita o anumita indemanare in aplicarea sa, insa merita sa inveti, culoarea acestor variante fiind de multe ori destul de pigmentata.

Alege produsul corect pentru tine

Orice produs de make-up pe care il folosesti este indicat sa fie testat inainte pentru a fi sigura ca ti se potriveste. Si in cazul eyeliner-ului este bine sa alegi din variantele prezentate mai sus cea cu care tu consideri ca poti sa te descurci cat mai bine.

In cazul acestuia calitatea produsului conteaza intr-o mare masura. Este recomandat ca, odata aplicat, acesta sa nu se intinda, sa aiba o formula rezistenta la apa, dar si sa reziste pe parcursul unei zile intregi pentru ca tu sa nu fii nevoita sa apelezi la mici retusuri.

Aplicarea tusului pentru ochi

In ceea ce priveste ordinea de folosire a produselor de make-up, eyeliner-ul trebuie aplicat printre ultimele produse. Dupa curatarea si hidratarea tenului, aplicarea bazei pentru machiaj, a fondului de ten, a pudrei si a altor produse pe care mai doresti sa le folosesti, urmeaza aplicarea fardului de ochi si, mai apoi, a eyeliner-ului.

In momentul in care aplici tusul pentru ochi trebuie sa te asiguri ca esti suficient de aproape de oglinda si ca ai o buna stabilitate. Apoi tii de pleoapa si trasezi linia incepand de la mijlocul pleoapei pana spre extremitate. De regula, linia este mai subtire spre mijloc si tot mai ingrosata pe masura ce se apropie de extremitate.

Nu te descuraja in cazul in care gresesti, aplicarea corecta a eyeliner-ului inseamna multa practica si experienta. Insa, cu siguranta vei simti ca merita sa inveti acest proces cand vei vedea modul in care completeaza orice make-up si profunzimea pe care o ofera ochilor tai.