Cand si unde sa iti faci programare la un cabinet de alergologie?

de | dec. 22, 2018 | Sanatate

Te supara polenul, parul de animale sau praful? Nu-ti face griji. De regula, intr-un cabinet de alergologie, astfel de simptome sunt des surse ale disconfortului multor persoane. De aceea, pentru a le evita ori pentru a remedia deja cauzele alergiilor cu care te confrunti si tu, iti sugeram sa faci un consult alergologic inca de la primele semne alergiei.

Stari incomode pe care le-ai putea evita daca mergi la un cabinet de alergologie:

Starile bruste de proasta dispozitie, stranuturi care nu se mai opresc, ochi care iti lacrimeaza abundent ori chiar mancarimi si ititatii ale pielii sunt semne evitente care iti induca faptul ca este necesar sa-ti programezi urgent un consult alergologic la un cabinet de alergologie specializat.

Starea cu care tu te confrunti in momentul de fata a fot dezvoltata de-a lungul vietii, pentru ca nimani nu se naste cu alergie. Ca sa afli cat mai precis care au fost cauzele aparitiei acestei alergii, medicii te sfatuiesc sa iti faci mai des o programare la cabinet de alergologie si sa previi riscul aparitiei complicatiilor.

Pentru acest lucru, medicul respectiv iti va indica, cel mai probabil, sa efectuezi un test alergologic. Acel test cunoscut de toata lumea in care prin aplicarea mai multor factori alergeni in contact cu organismul se provoaca o serie de reactii alergice. Toate acestea pentru a se determina cu exactitate cauza si totodata, care este antidotul ce poate reduce reactia pe viitor.

Depisteaza factorii alergici prin vizita la un cabinet de alergologie

Starile generate de stranut, ochi rosii, mancarime sau alte simptome similare sunt extrem de neplacute. De aceea, pentru a le evita este musai sa gasesti cauza de la care pornesc toate aceste anomalii.

cabinet de alergologie

In mod evident, sistemul imunitar, atunci cand intra in contact cu o serie de antigeni, organismul nostru, fie ii poate tolera, fie nu. Iar cand nu ii tolereaza, se manifesta printr-o serie de reactii alergice care iti indica faptul ca ar trebui sa nu mai repeti activitatea aceea.

Factorii declansatori ai alergiei pot veni de oriunde. Din aer, din metale, de la animale sau chiar din alimentatie. Multi oameni constata socati ca au dezvoltat reactii impotriva temperaturii. Pe cand altii, la medicamente sau cosmetice.

Factorii sunt extrem de diversificati. Spre exemplu, multa lume este alergica la caldura sau la frig, in timp ce altele sunt alergice la substante chimice din alimente, cosmetice sau medicamente.

Deci, cum spuneam, multi nu stiu de acesti factori. Si poate nu vor afla vreodata daca nu-si programeaza macar o data in viata un consult la un cabinet de alergologie.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]