La ce sa fii atent in cazul unui montaj aer conditionat

de | dec. 20, 2018 | Electrice

In orice domeniu exista cazuri in care un anumit produs sau serviciu poate fi mai convenabil daca este achizitionat intr-o anumita perioada. O situatie asemanatoare este si in cazul instalarii aerului conditionat, realizarea acestui proces in anotimpul rece, cand utilizarea acestor aparate nu este atat de mare, fiind mai benefica din multe puncte de vedere.

In orice caz, montajul aerului conditionat nu este un proces atat de simplu, tocmai din cauza faptului ca modul in care acesta este efectuat te poate afecta sau nu pe viitor. De aceea, este recomandat sa apelezi la persoane cu experienta precum sunt cei de la Home Clima care iti pot pune la dispozitie atat cele mai bune sfaturi si recomandari, cat si diverse pachete de preturi.

Pasii montajului aerului conditionat

Exista cativa pasi standard care stau la baza acestui proces si pe care este bine sa ii cunsoti. 

In primul rand, pentru instalarea unui aparat de aer conditionat este importanta pozitia si locul din casa in care va fi montat. Acest aspect este in principal ales de catre tine, insa echipa de specialisti te poate sfatui pentru cea mai buna alegere. Iar acesta reprezinta si unul dintre motivele pentru care conteaza sa apelezi la o echipa profesionista si cu experienta. Avand in spate o perioada indelungata de astfel de servicii, acestia iti pot oferi cele mai bune sfaturi pentru ca tu sa beneficiezi de functiile aerului conditiona in cel mai eficient mod.

Dupa alegerea locului urmeaza o serie de pasi mai tehnici, pe care insa este bine sa ii stii si tu pentru a fi sigur ca persoanele care vin sa instaleze aparatul de aer conditionat nu trec peste anumite aspecte importante. Mai departe sunt fixate clispurile interne, dupa care este strapuns peretele printr-o carota speciala de o dimensiune de 55 mm, iar apoi sunt fixati suportii exterior.

In continuarea acestor pasi urmeaza racordarea traseului frigorific, montarea unitatii interne precum si a celei externe, vidarea traseului si pornirea aparatului. 

Este indicat sa tii cont si tu de faptul ca fixarea unitatii externe a aparatului de aer conditionat trebuie realizata astfel incat sa fie cat mai accesibila in cazul unor interventii ulterioare de intretinere sau de service.

De asemenea, nu uita ca este esential sa pornesti aparatul imediat dupa instalare pentru a te asigura de buna sa functionare si pentru ca echipa venita sa iti explice functiile sale si sa iti ofere diverse alte recomandari.

Montajul aerului conditionat – alte sfaturi si recomandari

Alegerea tipului de aparat de climatizare si a echipei care sa se ocupe de instalarea acestuia reprezinta asadar principalele aspecte pe care sa le ai in vedere.

Totodata, tine cont de faptul ca o echipa specializata nu inseamna neaparat si un pret mai ridicat pentru serviciile oferite. Pretul pentru montaj aer conditionat poate diferi, existand pachete speciale. Spre exemplu, daca aparatul are kit inclus in cutia sa pretul va fi considerabil mai mic.

Insa, o investitie de calitate facuta la un moment dat te poate scuti de alte reparatii ulterioare care poate nu ar fi fost necesare. 

Te-ar mai putea interesa si....

Aer condiționat: avantajele și dezavantajele sale

Aer condiționat: avantajele și dezavantajele sale

Atunci când mercurul se ridica in termometru și temperaturile de vară încep să devină insuportabile, majoritatea dintre noi apelează la cele mai bune aparate de aer conditionat. La urma urmei, nu este acesta cel mai bun mod de a răcori o cameră? Problema este că un...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]