Redesign pentru dormitor in doar o singura zi: tavane false si inca 15 idei uimitoare!

de | dec. 14, 2018 | Home & Deco

V-ati plictisit de cum arata dormitorul dumneavoastra si v-ati dori un edesign rapid care sa nu va tina casa in santier? Iata cateva idei care vor face ca spatiul sa arate nou-nout. Chiar si mai bine: toate pot fi facute intr-un weekend! Ba chiar si intr-o singura zi!

1. Montati tavane false
Tavanele false se monteaza in cateva ore si nu lasa mizerie. Exista modele de tavane false VIP Casa simple, lucioase, cu aspect de oglinda sau pot avea modele personalizate!

2. Cumparati asternuturi noi

Daca nu aveti deja rezerve, luati in considerare o plapuma sau un pat nou. Paturile noi pot crea un cu totul alt aspect, transfromand camera grafic, facand-o moderna sau clasica, cu note tineresti sau retro si multe altele.

3. Adaugati elemente noi

Inlocuiti manerele sertarelor vechi si puneti altele decorative. Acest truc ieftin implica un efort scazut adauga personalitate si stil unui mobilier necostisitor sau mai invechit.

4. Puneti un tablou la capul patului

Dati chiar si celui mai simplu pat un aspect luxuriant si elegant, cu un tablou montat pe perete. Puteti crea chiar singuri o versiune, distrandu-va, vopsind un tablou vechi.

5. Imbracati masuta de toaleta

Adaugarea unui element decorativ declarativ in partea superioara a masutei de toaleta va distrage ochii departe de sertarele care se deplaseaza (trucul nostru preferat). Beneficiati de un poster agatat  pe perete sau de figurine din alama, dar si de fotografii de familie incadrate intr-o rama draguta.

6. Scapati de dezordine

Indepartati din dormitor tot ceea ce nu favorizeaza relaxarea sau romantismul. Acest fapt include televizorul, din moment ce cercetarile arata ca un tv in dormitor impiedica un somn bun. Daca nu puteti, cel putin, ascundeti orice aglomeratie care provoaca stres optic intr-un obiect de depozitare elegant.

7. Creati un colt de lectura

Tot ce va trebuie este un scaun confortabil, o lampa cu picior si o noua carte pentru a face un colt al dormitorului sa arate ca un spatiu cu totul nou.

8. Adaugati aspecte interesante

Adaugarea simpla a unui chenar, a unor panglici sau a ornamentelor pe perne sau mobila poate da rezultate uimitoare. Detaliile colorate in tonuri diferite ale acelorasi culori creeaza un aspect coerent si placut.

9. Puneti un covor

Adaugarea unui covor de o dimensiunee corespunzatoare face ca o camera sa para mai mare si mai placuta. Un sfat important: Asigurati-va ca alegeti unul care este suficient de mare pentru a se baga sub pat si cel putin sub o alta piesa de mobilier din camera.

10. Mutati mobila 

Chiar si o usoara schimbare a locului mobilierului sau a decorului camerei (in special stilului in care aveti cartile in biblioteca) poate da o noua viata camerelor ajunse prea familiare, asa ca nu va fie frica sa mutati lucrurile. In timp ce tot faceti asta, faceti un efort si intoarceti-va salteaua pe cealalta parte pentru a preveni uzura neuniforma.

11. Imbraca-ti ferestrele

Adaugati un element „wow” la ferestre cu draperii noi. Completati ascpectul cu imprimeuri solide daca camera este mare sau cu un model intr-o singura culoare, daca dormitorul este mic,

12. Opriti luminile de pe tavan

Pentru un spatiu linistit, mentineti dormitorul iluminat de jos in sus. Lampile pentru citit sau cele de noapte sau aplicile de perete trebuie sa fie suficient de aproape pentru a putea citi inainte de culcare, dar utilizati intrerupatoare reglabile pentru a putea adapta intensitatea luminii dupa nevoile avute sau starea de spirit.

13. Asigurati-va ca exista viata in camera

Plantele de casa genereaza oxigen si elimina toxinele din aer. Puteti sa cumparati plante online sau sa va indreptati catre o florarie locala pentru acumpara plante, a primi sfaturi de udare, hranire si intretinere. Intrebati ce plante sunt potrivite.

14. Utilizati o oglinda

Nu numai ca oglinzile reflecta lumina si fac ca incaperile sa para mai mari (o atingere placuta pentru dormitoare mici), dar ele adauga si o nota de lux.

15. Monitorizati numarul de perne

Pernele pot fi confortabile si dragute, dar nu ar trebui sa ocupe mai mult de un sfert din pat. Doua seturi de perne pat de dimensiuni adecvate si o perna lombara sunt tot ce aveti nevoie. Diferitele texturi va vor ajuta sa va animati decorul.

16. Nu asortati prea mult

Este tentant sa cumparati totul inr-o singura culoare, dar nimic nu este mai obositor si mai impersonal decat a avea totul in aceeasi culoare intr-o camera. Camerele cu o varietate de culori si modele dau impresia de personalitate.

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]