Uneori poate fi dificil sa va hotarati intre extrem de multele marci si categorii de sampoane disponibile pe piata. Primul scop al samponului este de a spala murdaria si acumularea de sebum. Daca au ingredientele potrivite, aceste produse pot modifica insa si aspectul, si starea generala a parului. Mai jos gasesti 5 motive bune pentru a alege un sampon profesional pentru ingrijirea parului care iti raspund si la intrebari precum:
– Samponul profesional este mai bun decat samponul din supermarketuri?
– De ce sunt produsele profesionale mai scumpe?
– Diferenta de pret este justificata?

1. Ingrediente de baza
Toate sampoanele sunt fabricate din doua ingrediente: apa si detergent. Apa este prezenta in fiecare sampon si este utilizata pentru reglarea concentratiei produsului. Detergentul este prezent in fiecare sampon si este folosit pentru a va curata parul. Diferitele formule sunt utilizate de diferite companii pentru diferite probleme (matreata, uscaciunea scalpului, par gras etc.) Un exces de surfactanti activi poate provoca reactii nedorite in par, cum ar fi mai putin stralucire, generarea de prea mult sebum, fragilitate e pentru par sau mancarimea scalpului. Cu timpul, un produs agresiv va deteriora parul. Samponul profesional contine mai putine surfactanti activi care respecta structura parului.

2. Aditivi in sampoane
Atat samponul profesional cat si samponul din supermarket contin ingrediente active pentru a respecta standardele de calitate.
Iata cateva exemple de aditivi utilizati in toate tipurile de sampon:
– un aditiv de tratare (adaptat tipului de par)
– un aditiv de inmuiere (pentru a contracara uscarea)
– un aditiv de ingrosare (care adauga textura produsului)
– un aditiv perlat (pentru a imbunatati aspectul produsului)
– un aditiv de conservare (pentru a evita descompunerea produsului si proliferarea bacteriilor)
– un aditiv spumant
– un parfum
Diversele sampoane dau prioritate diferitelor ingrediente. Samponul pentru parul uscat si samponul pentru parul gras nu vor fi compuse niciodata din aceleasi ingrediente; acestea difera pentru a raspunde nevoilor diferitelor tipuri de par. Chiar daca sampoanele profesionale sunt mai scumpe decat cele din supermarket, ele tind sa ofere mai mult din punct de vedere al calitatii si cantitatii.

3. Silicon
Siliconul este adesea adaugat la samponul de supermarket, deoarece este un ingredient ieftin. Puteti gasi sub nume diferite. Siliconul prezinta cateva avantaje, cum ar fi adaugarea de stralucire parului si usurarea pieptenarii, dar daca e prea mult va da iluzia ca parul este plin de viata prin umplerea cu silicon, pe cand, de fapt, parul devine mai putin receptiv la alte produse.
Siliconul poate provoca uscarea parului si chiar foarte mult daca este vopsit. In unele cazuri siliconul ingreuneaza vopsirea parului, deoarece impiedica pigmentii culorilor sa se fixeze.
Si samponul profesional poate contine silicon (pentru obtinerea unor caracteristici mai bune), dar contrar siliconului utilizat in samponul de supermarket, este solubil in apa, astfel incat parul nu va deveni mai greu.

4. Expertiza profesionistilor
Profesionistii va pot ajuta sa gasiti produsul potrivit pentru tipul de par. In plus, cunosc cu adevarat produsele pe care le vand si va pot oferi sfaturi nepretuite. Aceasta este o mare diferenta intre sampoanele profesionale si cele din orice magzin.

5. Un raport excelent calitate / pret
Samponul de supermarket va poate da impresia ca econimisiti mai multi bani. Dar, de fapt, samponul profesional va tine mai mult, deoarece va trebui sa utilizati mai putine produse de fiecare data, deoarece produsele profesionale sunt mult mai concentrate decat cele de supermarket .

sampon profesional

Exista o intreaga stiinta in spatele samponului pe care il folosim zilnic. Companiile care fac produse profesionale incearca intotdeauna sa foloseasca ingrediente de cea mai buna calitate. Si sampoanele de supermarket, si sampoanele profesionale vor spala parul, dar nu uitati ca calitatea produsului va avea un impact decisv asupra aspectului si sanatatii parului.