5 pasi pentru a-ti creste activitatea fizica

de | nov. 19, 2018 | Sanatate

Activitatea fizica este parte importanta a unui stil de viata sanatos. Din pacate insa, vremurile agitate in care traim nu ne permit sa ne miscam atat de mult pe cat ne-am dori.

Cum faci, asadar, pentru a face fata tuturor indatoririlor zilnice, dar si a te mentine intr-o forma fizica buna?

In primul rand, trebuie sa te organizezi foarte bine, sa iei totul pas cu pas si sa mergi pe ideea ca pentru a avea un stil de viata activ nu trebuie neaparat sa transpiri de 4-5 ori pe saptamana la sala. Sigur, daca timpul iti permite, poti face asta. Insa nu trebuie sa renunti de tot la activitatea fizica doar mergand pe scuza ca nu ai timp.

Asadar, iata ce ai de facut:

1. Analizeaza-te

Inainte de a pune la cale orice plan de a face miscare, e bine sa te analizezi si sa afli unde te situezi. Ce conditie fizica ai si ce tip de exercitii ai putea sa faci pentru inceput? Ai putea sa incepi sa alergi, fie in aer liber, fie inautru, cu ajutorul unei benzi de alergat. Sau poti opta pentru plimbarile cu bicicleta, pe jos, etc. Orice te face fericit si nu te epuizeaza din start.

2. Seteaza-ti obiective

Cu ce scop te apuci sa faci mai multa miscare? Vrei sa slabesti sau doar sa te mentii in forma? Daca vrei sa slabesti, de cate kilograme vrei sa scapi? Sau, daca preferi plimbarile, cati kilometri vrei sa parcurgi zilnic? Iata doar cateva obiective pe care ti le poti seta pentru a-ti fi mai usor sa te tii de treaba si sa nu renunti la primul hop.

3. Fa echipa cu un prieten

Atunci cand mergi singur la sala sau la alergat, de exemplu, uneori poate fi dificil sa te motivezi. Insa cu un prieten alaturi, sansele de a renunta la obiectivele stabilite sunt mult mai mici. Cand nu simti nevoia sa iesi din casa, acesta te poate motiva sa scapi de lene. Si tu, la randul tau, poti face acelasi lucru pentru el.

4. Mananca sanatos

Nimic nu e mai important pentru a te mentine in forma decat sa o alimentatie sanatoasa. Nu diete, nu planuri alimentare periodice, ci un stil alimentar sanatos in permanenta. Renunta la dulciuri (pe cat posibil si mai ales la cele din comert), bauturi indulcite si carbogazoase, produse de patiserie, alimente procesate, etc. Concentreaza-te pe a-ti gati singur mancare sanatoasa, astfel incat sa iti alimentezi organismul cu vitaminele si nutrientii de care are nevoie.

5. Nu renunta

Cu siguranta vei trece si prin momente dificile in viata in care vei fi tentat sa renunti. Caci atunci cand te simti obosit, fizic si psihic, prima data ai tendinta sa renunti la activitatile pe care nu le consideri esentiale. Insa chiar daca faci o pauza, important este sa nu renunti definitiv.
Pune-te inapoi pe picioare si revin-o la activitatea fizica pe care ai ales-o, caci te va ajuta sa te simti mult mai bine.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]