Invitatiile de nunta sunt precum o carte de vizita, deoarece ele sunt primul lucru cu care persoanele chemate la nunta ta vor intra în contact. Cu totii stim ca prima impresie conteaza foarte mult. La fel este si cu invitatiile de nunta. Daca vei alege niste invitatii de nunta deosebite, acestea vor trezi cu siguranta interesul viitorilor oaspeti.

Astfel ca exista mai multe criterii dupa care sa ne ghidam. 

Invitatii nunta – pret

Primul criteriu pentru multe persoane este pretul. Insa el nu ar trebui sa fie cel mai important criteriu in alegerea invitatiilor de nunta.

Invitatii nunta ieftine

Pretul pentru invitatii de nunta variaza intre 0,5 bani/buc si pot ajunge pana la 10 lei buc. La acest pret se mai adauga pretul pentru tiparirea invitatiilor de nunta. Acesta variaza intre 0,5 bani/buc si 0,7 bani/buc. Acest cost se refera la aranjarea textului si tiparirea acestuia pe invitatii.

Invitatiile cu preturi pana la 1 leu/buc sunt de obicei, invitatii de nunta tip felicitare. Acestea sunt facute din cartoane lucioase pe fata si mate in interior. Plicurile sunt de obicei albe.  

Incepand cu 1,5 lei in sus creste calitatea materialelor din care sunt confectionate invitatiile de nunta. Pe langa materialele de calitate vor aparea si accesorii precum fundite, perle, snur etc. De retinut este faptul ca acestea intra in costul invitatiilor de nunta.

Cea mai mare pondere o ocupa invitatiile cu preturi intre 1,5 lei/buc si 3 lei/buc. In aceasta categorie de invitatii se gasesc aproape 70% dintre invitatii.

De retinut este faptul ca pretul invitatiilor este foarte mic, comparativ cu restul cheltuielior legate de nunta.

Modele invitatii nunta

Invitatiile de nunta reflecta in general personalitatea mirilor cat si stilul nuntii dorite. In functie de invitatii, se pot personaliza ulterior meniuri, lista cu invitati sau opis, plicurile de bani. Astfel ca vei gasi invitatii grupate pe categorii precum

Invitatii nunta clasice

Sunt invitațiile cele mai populare și cele mai simple, care te salvează atunci când nu știi ce să alegi. In general ele sunt elegante. Culorile predominante sunt bej, alb si crem, dar cu siguranta se gasesc si alte culori.

Invitatii nunta elegante

In aceasta categorie se gasesc printre cele mai frumoase invitatii de nunta. Dupa cum o zice si numele aici sunt invitatii de nunta elegante. Culorile predominante sunt bej, crem, argintiu, auriu. In ultimul an au aparut si modele de invitatii pe negru. Tot timpul alb cu negru vor forma o combinatie eleganta.

Invitatii nunta vintage

In categoria de invitatii vintage, vei gasi o multitudine de invitatii in culori deosebite. Aici vom gasi si invitatii realizate pe carton Kraft (carton maro folosit la cutii). Multe invitatii sunt accesorizate cu snur de iuta.

Invitatii nunta haioase

Daca esti o fire comica sau cauti sa-ti surprinzi invitatii, aceasta categorie de invitatii nu te va dezamagi. Vei gasi modele de invitatii in care mireasa pescuieste mirele, merge cu mirele pe bicicleta. Tot aici vei gasi si modele de invitatii sub forma de bilet de avion. Aceste invitatii vor surprinde cu siguranta invitatii.