Ingrijirea parului este un capitol important atat din viata femeilor, precum si din cea a barbatilor avand in vedere ca modul in care ne ingrijim si ne aranjam parul poate spune o multime de lucruri despre atentia pe care ne-o acordam. Indiferent de sezonul in curs, parul nostru are nevoie de o atentie mai speciala avand in vedere ca acesta este adesea expus la diverse conditii de mediu, nu tocmai prielnice pentru sanatatea lui. Alegerea samponului potrivit a devenit in conditiile actuale mai mult decat o simpla provocare daca avem in vedere faptul ca pe piata avem posibilitatea de a regasi numeroase sampoane, care mai de care mai exclusiviste si care ne promit cele mai bune rezultate daca le vom utiliza. Acest lucru insa nu este suficient atunci cand parul tau are nevoi ceva mai speciale, astfel ca sampoanele de par nu ar trebui niciodata alese la intamplare.

Probleme de la nivelul scalpului dar si cele care au legatura cu structura firului de par pot fi multiple si din pacate multe dintre acestea sunt foarte comune. In contextul dat este important sa intelegem faptul ca sampoanele pentru par trebuie alese numai in functie de tipul de par de care dispunem. O gama foarte larga de sampoane de par putem regasi astazi la Importdirect.ro, principalul importator de produse cosmetice si de curatenie de la noi din tara.

Iata totusi cateva lucruri pe care este important sa le stii despre alegerea samponului de par potrivit.

Parul uscat si firele de par despicate.

Firele de par despicate reprezinta poate una dintre cele mai comune probleme ale parului, astfel ca in acest sens este necesar sa alegem un sampon special conceput in acest sens. Samponul pentru par uscat contine ingredinete care refac structura firului de par, astfel ca, acesta isi va recapata incet, incet stralucirea si naturaletea de odinioara. In situatia in care te confrunti cu un par cu o textura uscata, este recomandat sa nu utilizezi alte sampoane de par, decat cele special concepute pentru acest tip de par.

Parul gras.

Un par gras nu reprezinta neaparat o problema majora, avand in vedere ca acest tip de par semnaleaza mai degraba o problema de natura estetica. Parul gras este adesea inestetic si acest lucru ne face sa ne simtim inconfortabil. Sampoanele pentru par gras, dar si mastile concepute in acest sens reprezinta de departe una dintre cele mai la indemana solutii pe care le avem in aceasta situatie. In plus, este important sa nu utilizam sampoane care hidrateaza avand in vedere ca acestea pot duce la o ingrasare mai rapida a parului. Mai mult decat atat, este recomandat sa nu spalam parul foarte des, pentru a nu favoriza ingrasarea mult mai rapida a acestuia.

Parul vopsit.

Parul vopsit necesita de asemenea o ingrijire mai aparte, astfel ca este recomandat sa se utilizeze doar acele sampoane special concepute pentru acest tip de par. Sampoanele pentru par vospit vor duce la pastrarea culorii pentru vreme mai indelungata, oferind totodata si alte avantaje parului.