Noua platforma AM4 reprezinta un salt masiv de performanta pentru AMD , oferind o arhitectura creionata de la 0 , primul controller DDR4 pentru acest producator precum si un raport pret-performanta de invidiat,mai ales in aplicatiile ce folosesc mai multe nuclee. In momentul de fata pentru cei ce lucreaza cu randatori, prelucrari video sau foto
noua platforma este un best-buy veritabil,alternativa INTEL in acest caz ajungand uneori la un cost chiar de 2 ori mai mare.

CROSSHAIR VI Hero continua seria ROG destinata platformelor AMD si promite sa ofere o calitate superioara a componentelor folosite precum si o interfata UEFI prietenoasa dar bogata in facilitati.

Unboxing & Caracteristici Hardware Asus Crosshair VI

Crosshair VI Hero vine ambalata intr-o cutie cu tematica ROG rosie-neagra . Avand dimensiuni normale , aceasta adaposte placa de baza impreuna cu accesoriile
oferite de producator , respectiv manual,cd drivere,cabluri SATA,stickere ROG precum si bracket I/O.

La prima vedere putem observa formatul clasic ATX , 3 porturi PCI-EX(1 x 16,2 x 8), 4 sloturi DDR4, 8 porturi SATA6.

Trecand la micile detalii care fac marea diferenta avem mai mult facilitati precum DEBUG LEG , butoane ON/OFF,reset,retry si safe-mode,puncte de masura a voltajelor
precum si 8 headere destinate pompei de apa si ventilatoarelor.

Pe partea de I/O avem 12 porturi USB din care 4 x USB 3.0 provin de la CPU, 4 x USB 2.0 si 4 x USB 3.0 provenind de la chipsetul Promontory.

Procesorul este alimentat printr-un circuit alcatuit din 8 faze dublate , dirijate de controller-ul ASP 1405 iar memoria ram beneficiaza de o alimentare in 2 faze .

Partea audio este asigurata de controller-ul ALC1220 si foloseste componente de calitate Nichicon in timp ce conectivitatea LAN este asigurata de un controller INTEL I211 Gigabit.
UEFI Asus Crosshair VI

Clasicul meniu BIOS, acum devenit UEFI este bineinteles in tematica ROG si reprezinta un mix de setari menite a controla practic hardware-ul de sub capota.

Continuarea pe RefuzakeAsus Crosshair VI User Review – Pareri – Teste