Ce trebuie sa stii atunci cand iti alegi fondul de ten?

de | oct. 30, 2018 | Diverse

Femeile merg la make-up artisti pentru a putea avea parte de un machiaj profesionist, insa de foarte multe ori, daca produsele cosmetice pe care si le achizitioneaza sunt de buna calitate, in nuanta potrivita si sunt aplicate corect, fiecare femeie poate sa isi realizeze singura un machiaj exceptional. Cel mai utilizat produs cosmetic este  fondul de ten de la Paese Romania.

Fondul de ten are rolul de a uniformiza tenul si de a-i oferi stralucire, insa este foarte important sa fie aleasa nuanta potrivita si sa fie aplicat corect.

Cum se alege fondul de ten potrivit?

Atunci cand vine momentul sa alegi fondul de ten, este important ca aceasta sa fie in nuanta cea mai asemanatoare cu cea a tenului. Acesta trebuie incercat in partea de jos a fetei, pe maxilar, iar o nuanta potrivita inseamna ca nu exista nici o diferenta intre locul unde este aplicat fondul de ten si restul fetei. Pentru a fi siguri ca este alegerea potrivita trebuie verificata nuanta fondului de ten la lumina naturala sau la cea a becului.

Este importanta de asemenea textura fondului de ten, acesta putand fi lichid,  crema, pudra sau spuma, iar alegea texturii se face in functie de tipul tenului.

Cea mai buna varianta de fond de ten pentru tenul gras este cel cu o textura pudrata, caci aceasta ajuta la obtinerea unui aspect mat si reuseste sa elimine surplusul de sebum.

fond de ten cu efect de lunga durata long cover alabaster

Textura crema este potrivita unui ten uscat, pentru ca reuseste sa ii ofere o hidratare suplimentara.

Ascunderea imperfectiunilor se poate face cel mai bine cu ajutorul unui fond de ten spuma. De asemenea, acest gen de fond de ten nu incarca tenul si este cel mai folosit atunci cand se doreste realizarea unui machiaj de ocazie.

In alegerea fondului de ten conteaza foarte mult si gradul de acoperire, iar pentru un ten cu pete pigmentare sau alte pete minore este potrivita o acoperire medie.In cazul in care sunt multe imperfectiuni ale tenului sau acestea sunt foarte vizibile, este necesar un fond de ten cu acoperire completa.

Anumite fonduri de ten ofera tenului si alt fel de beneficii, precum hidratare, factor de protectie sau existenta siliconului printre ingrediente, care face fondul de ten foarte rezistent.

Cum se aplica corect fondul de ten?

Este foarte important ca tenului sa i se ofere o ingrijire potrivita, mai exact sa se indeparteze celulele moarte, sa se curete fata cu lotiune tonica si apoi sa se foloseasca o crema hidratanta.

Fondul de ten se aplica cel mai bine cu ajutorul degetelor, iar in cazul fondului de ten lichid, acesta trebuie aplicat pe palme, caci de la temperatura pielii se va intinde mult mai usor.

In cazul in care se va folosi un buretel de fond de ten, acesta trebuie umezit, astfel incat sa fie acoperite foarte bine toate zonele cu imperfectiuni ale fetei.

Atunci cand fondul de ten se aplica cu ajutorul unei pensule, trebuie avut in vedere ca acestea sa fie foarte bine curatate dupa fiecare aplicare, altfel pe ten vor aparea cosuri sau alte iritatii

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]