De câte ori nu ai avut impresia că multe dintre tipurile de machiaj pe care le vezi în reviste, la televizor sau în mediul online sunt mai degrabă făcute de maeștri ai Photoshop decât de oameni pasionați și pricepuți în tainele machiajului profesional de la Paese? Nuanțele fardurilor, textura fondului de ten sau puterea iluminatorului arată de multe ori atât de bine și de natural încât ne vine greu să credem că respectivele machiaje profesionale pot fi cu adevărat reale.

Fii un make-up artist la tine acasă

Adevărul este că acest machiaj profesional pe care îl tot admirăm peste tot are un secret – calitatea produselor utilizate. Pornind de la baza de machiaj pe care o aplicăm inițial și până la ultimul praf de iluminator care oferă finish-ul perfect, toate trebuie să aibă o calitate anume, să conțină ingrediente naturale astfel încât look-ul final să arate cât mai fresh.

macademian liquid matte lipstick

În același timp, pentru a oferi impresia realizării unui machiaj profesional este necesar să îți cunoști tenul și să folosești produsele cosmetice în funcție de nevoile și caracteristicile acestuia. Alege un fond de ten potrivit, ținând cont de culoarea pielii tale dar și de tipul de ten (uscat, normal sau mixt), farduri de ochi pigmentate și care să reziste cu brio unei zile aglomerate, un ruj mat sau hidratant, în funcție de aspectul buzelor tale, o pudră compactă sau pulbere care să îți completeze întregul look.

Machiajul profesional nu poate fi obținut doar la salon sau numai de către cei mai cunoscuți make-up artiști, după cum multă lume ar putea crede. Atâta timp cât ai produsele potrivite și un gram de îndemânare și imaginație poți crea orice tip de look îți dorești.

Ingredientele naturale merg „mână în mână” cu un look perfect

Dar cum poți ști ce produse îți pot oferi acel machiaj profesional la care visezi? Citind ingredientele fiecărui produs pe care vrei să îl încerci. Cosmeticele profesionale au la bază ingrediente naturale, uleiuri prețioase, particule de aur și diverse vitamine care au rolul de a hidrata pielea și de a crea un aspect final al unui ten lipsit de imperfecțiuni.

Un alt secret al machiajului profesional este îngrijirea constantă a pielii. Pielea ta are nevoie de un ritual de curățare, exfoliere și hidratare pe care să îl realizezi frecvent, astfel încât aceasta să își recapete elasticitatea și să își păstreze aspectul tânăr. Atâta timp cât tenul tău este îngrijit corespunzător, produsele cosmetice pe care le aplici ulterior vor arăta mai natural și vor rezista mai mult timp.

Așadar, machiajul profesional nu presupune neapărat aplicarea unor produse de către persoane specializate în domeniu, ci mai degrabă alegerea cu atenție a cosmeticelor folosite. Stabilește-ți ritualul de îngrijire, verifică cu atenție produsele utilizate și vei obține exact aspectul unui machiaj profesional la care visezi!