Cum alegem cele mai bune tratamente pentru piele in sezonul de iarna

de | oct. 29, 2018 | Diverse

Sezonul rece vine cu numeroase provocari chiar si pentru cei mai grijulii dintre noi. Vantul aprig, temperaturile negative, umiditatea ridicata, alternantele de temperatura si alimentatia deficitara in legume si fructe pot afecta grav sanatatea pielii. Specialistii Medicalia sustin ca integrarea unor tratamente pentru piele adecvate  pot diminua efectele neplacute ale anotimpului rece. Click aici pentru mai multe detalii.

Acestia sustin ca o alimentatie bogata in vitamine, folosirea hainelor confectionate din fibre naturale si introducerea in rutina zilnica a unor creme tratament pentru piele pot ajuta sa ne bucuram de piele frumoasa, fina, cu aspect sanatos si in  cele mai aprige ierni. Totusi expertii in sanatatea pielii atrag atentia ca este important sa se aleaga acele tratamente pentru piele adecvate pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

Produs Gama Professional 8200 22 500B Cls MediGentleCleanser

Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le urmarim cand alegem produsele pentru ingrijirea dermei in anotimpul rece: tratamente pentru piele testate dermatologic, tratamente pentru piele hipo alergenice, tratamente pentru piele fara parabeni si bineinteles tratamente pentru piele care asigura eficienta maxima.

Tratamente pentru piele testate dermatologic

Este important ca produsele de ingrijire introduse in rutina zilnica sa fie testate dermatologic. Chiar daca aparent produsele cosmetice realizate in laboratoarele mici, sau cele preparate in casa par sa ofere rezultate bune, pe termen lung pot afecta starea de sanatate a pielii. Ingredientele necorespunzatoare pot produce patarea pielii, uscare, imbatranirea prematura a celulelor si chiar iritatii si leziuni cutanate. Tratamentele pentru piele trebuie sa actioneze bland, sa protejeze si sa hraneasca celulele in profunzime, in plus trebuie sa stimuleze productia optima de colagen si sebum.

Tratamente pentru piele hiopoalergenice

Ceea ce putin stim este faptul ca alergiile cutanate sunt extrem de frecvente. Putem dezvolta iritatii sau inrosiri din senin, fie din pricina unor modificari hormonale, fie din pricina produselor cosmetice pe care le folosim. Factorii care contribuie la dezvoltarea acestora sunt numerosi, unii pot fi controlati, iar altii nu. Tratamentele pentru piele adoptate sunt printre elementele care contribuie la mentinerea sanatatii si a frumusetii, daca sunt corect alese si nu au in compozitie ingrediente cu potential alergenic.

Tratamente pentru piele fara parabeni

Parabenii sunt in prezent printre cei mai controversati compusi folositi pentru conservarea produselor cosmetice. Aceste ingrediente au un rol bine stabilit, de a impiedica formarea fungilor, a microbilor si a altor bacterii in mediile umede, de aceea sunt prezente in numeroase produse de ingrijire personala. Totusi parabenii sunt responsabili pentru dezvoltarea alergiilor cutanate si a altor afectiuni. Studiile din domeniu au scos la iveala ca  bolile moderne, precum infertilitatea, cancerul de san, cancerul de piele si perturbarile  de glande endocrine pot fi declansate de activitatea parabenilor din organism. Pentru a preveni aceste afectiuni recomandarile specialistilor sunt de a folosi tratamente pentru piele si produse cosmetice fara parabeni.

Tratamente pentru piele eficiente

Cand vine vorba de eficienta, specialistii sustin ca lucrurile sunt relativ simple, pentru a spori efectele acestor tratamente pentru piele este important sa fie corect alese, adecvate tipului de piele. Daca avem tendinte de uscare este important sa folosim produse bogate in apa, vitamine si minerale, care hidrateaza si hranesc tesuturile. Pentru pielea sensibila se impun produsele care protejeaza stratul superior ce au ca ingrediente pe langa substantele nuritive-hidratante  si compusi cu efect antiinflamator.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]