Sezonul rece vine cu numeroase provocari chiar si pentru cei mai grijulii dintre noi. Vantul aprig, temperaturile negative, umiditatea ridicata, alternantele de temperatura si alimentatia deficitara in legume si fructe pot afecta grav sanatatea pielii. Specialistii Medicalia sustin ca integrarea unor tratamente pentru piele adecvate pot diminua efectele neplacute ale anotimpului rece. Click aici pentru mai multe detalii.
Acestia sustin ca o alimentatie bogata in vitamine, folosirea hainelor confectionate din fibre naturale si introducerea in rutina zilnica a unor creme tratament pentru piele pot ajuta sa ne bucuram de piele frumoasa, fina, cu aspect sanatos si in cele mai aprige ierni. Totusi expertii in sanatatea pielii atrag atentia ca este important sa se aleaga acele tratamente pentru piele adecvate pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.
Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le urmarim cand alegem produsele pentru ingrijirea dermei in anotimpul rece: tratamente pentru piele testate dermatologic, tratamente pentru piele hipo alergenice, tratamente pentru piele fara parabeni si bineinteles tratamente pentru piele care asigura eficienta maxima.
Tratamente pentru piele testate dermatologic
Este important ca produsele de ingrijire introduse in rutina zilnica sa fie testate dermatologic. Chiar daca aparent produsele cosmetice realizate in laboratoarele mici, sau cele preparate in casa par sa ofere rezultate bune, pe termen lung pot afecta starea de sanatate a pielii. Ingredientele necorespunzatoare pot produce patarea pielii, uscare, imbatranirea prematura a celulelor si chiar iritatii si leziuni cutanate. Tratamentele pentru piele trebuie sa actioneze bland, sa protejeze si sa hraneasca celulele in profunzime, in plus trebuie sa stimuleze productia optima de colagen si sebum.
Tratamente pentru piele hiopoalergenice
Ceea ce putin stim este faptul ca alergiile cutanate sunt extrem de frecvente. Putem dezvolta iritatii sau inrosiri din senin, fie din pricina unor modificari hormonale, fie din pricina produselor cosmetice pe care le folosim. Factorii care contribuie la dezvoltarea acestora sunt numerosi, unii pot fi controlati, iar altii nu. Tratamentele pentru piele adoptate sunt printre elementele care contribuie la mentinerea sanatatii si a frumusetii, daca sunt corect alese si nu au in compozitie ingrediente cu potential alergenic.
Tratamente pentru piele fara parabeni
Parabenii sunt in prezent printre cei mai controversati compusi folositi pentru conservarea produselor cosmetice. Aceste ingrediente au un rol bine stabilit, de a impiedica formarea fungilor, a microbilor si a altor bacterii in mediile umede, de aceea sunt prezente in numeroase produse de ingrijire personala. Totusi parabenii sunt responsabili pentru dezvoltarea alergiilor cutanate si a altor afectiuni. Studiile din domeniu au scos la iveala ca bolile moderne, precum infertilitatea, cancerul de san, cancerul de piele si perturbarile de glande endocrine pot fi declansate de activitatea parabenilor din organism. Pentru a preveni aceste afectiuni recomandarile specialistilor sunt de a folosi tratamente pentru piele si produse cosmetice fara parabeni.
Tratamente pentru piele eficiente
Cand vine vorba de eficienta, specialistii sustin ca lucrurile sunt relativ simple, pentru a spori efectele acestor tratamente pentru piele este important sa fie corect alese, adecvate tipului de piele. Daca avem tendinte de uscare este important sa folosim produse bogate in apa, vitamine si minerale, care hidrateaza si hranesc tesuturile. Pentru pielea sensibila se impun produsele care protejeaza stratul superior ce au ca ingrediente pe langa substantele nuritive-hidratante si compusi cu efect antiinflamator.
Comentarii Recente