Indiferent care este modelul sau brand-ul aparatului de aer conditionat ales, o data cu trecerea timpului si utilizarea acestuia in mod intens, aparatul va necesita anumite verificari si revizii, de asemenea va necesita o incarcare freon aer conditionat. De toate aceste aspecte nu se pot ocupa decat profesionisti, cum ar fi IncarcareFreonBucuresti.ro
Atunci cand alegi un aparat de aer conditionat, pentru a putea beneficia pentru perioade cat mai mari de avantajele aduse de acesta, este nevoie sa tii cont de faptul ca acestea trebuie intretinute corespunzator. Reviziile si verificarile aparatelor de aer conditionat sunt mult mai avantajoase decat remedierea problemelor aparute sau inlocuirea anumitor piese sau a aparatului in totalitate.
Specialistii recomanda ca inainte de fiecare sezon cald, sistemul de climatizare sa aiba parte de o revizie completa, dar si de o verificare a nivelului de incarcare freon aer conditionat.
Ce este freonul si care sunt caracteristicile acestuia?
Freonul este cel mai intalnit agent refrigerent, mai exact este o substanta care poate trece de la o stare solida la cea gazoasa, permitand in acest fel transferul de caldura de la cald la rece.
Astfel, unitatea interioara a aerului conditionat are rolul principal in circulatia aerului cald din interior, pe care il raceste si il elimina inapoi racit.
In unitatea exterioara, freonul se gaseste in stare lichida si este rece, iar cand acesta ajunge in vaporizatorul din unitatea interioara, raceste aerul cald cu ajutorul ventilatorului, eliberandu-l in urma racirii.
Pe masura de freonul este incalzit in interior, acesta isi pierde starea lichida, devenind gazos si cu o presiune mica. Compresorul situat in unitatea exterioara are rolul de a-l transforma intr-un gaz fierbinte cu presiune mare, iar condensatorii si ventilatorul il transforma la loc in stare lichida.
Care sunt cele mai frecvente cauze ale pierderii freonului?
Cei mai multi utilizatori ai aparatului de aer conditionat considera ca acesta trebuie incarcat cu o anumita cantitate la finalul fiecarui sezon calduros, datorita unei functionari deficitare a aparatului.
Insa, ar trebui cunoscut faptul ca freonul nu este un gaz consumabil, ci de cele mai multe ori conductele care fac legatura intre unitatea interioara si cea exterioara au suferit anumite fisuri, sau imbinarile intre tavi nu mai sunt etanse. Freonul este pompat printr-o anumita instalatie frigorifica, sigilata, care nu ar trebui sa permita pierderile de freon atat in timpul utilizarii, cat si in perioadele cand aparatul nu este folosit.
Fisurile apar de cele mai multe ori pe tevile de cupru folosite in instalatia frigorifica sau in locurile unde acestea se imbina. Aceste probleme insa sunt mult mai frecvente la acele modele de aer conditionat care au o vechime de peste 4 ani. Acestea se datoreaza coroziunii tevilor sau montarii in mod gresit a instalatiei frigorifice sau chiar calitatii proaste a tevilor.
Ajutorul unui profesionist care sa se ocupe cu o incarcare freon aer conditionat este absolut necesara, caci in acest fel vei cunoaste exact situatia in care se afla aparatul, daca exista si alte probleme sau defectiuni si vei prelungi durata de viata a aparatului.
Comentarii Recente