Fructele afinului contin o cantitate mare de vitamina P, consumand o cantitate suficient de mare de afine se produce intarirea vaselor sangvine in cazul unor imbolnaviri precum ulcerul varicos, infarct miocardic, etc…

In unele afectiuni precum diareea, dizenteria, colita, febrei tifoide si enterocolitei se recomanda a se consuma din abundenta afine avand in vedere proprietatile acesteia astringente si antiseptice.

Asadar, avand in vedere abundenta de efecte benefice asupra sanatatii organismului nu ezitati sa faceti macar o cura anuala cu afine proaspete. Ideal ar fi sa fie consumate dimineata pe stomacul gol timp de cateva saptamani. Se poate insa si altfel: atunci cand nu sunt disponibile proaspete exista produsul Aloe Berry Nectar din oferta de produse Forever Living Products, ce are la baza aloe vera, sau mai bine zis gelul de aloe vera, alaturi de suc de afine si merisor de padure. Aloe Berry Nectar, ca si sucul de afine in general este indicat si pentru copii pentru intarirea sistemului imunitar.

Ce motive stau la baza recomandarii de a consuma afine:

  • Scade cantitatea de uree din sange;
  • Adjuvant in tratarea tuberculozei;
  • Creste acuitatea vizuala, mai ales cea de noapte, chiar si in cazurile in care este consumata cu putin timp inainte, dar intr-o cantitate insemnata;
  • Afinele contribuie la scaderea cantitatii de afine din sange, curele de afine fiind recomandate si diabeticilor;
  • Stimuleaza apetitul;
  • Refac tonusul la persoanele in varsta si la copii;
  • Detin proprietati bactericide.

Cei doritori de sucuri de fructe naturale vor fi foarte incantati de sucul de afine consumat zilnic, pentru ca se prezinta sub forma unei bauturi usor acidulate, dulci si savuroasa. Este exact si cazul sucului descris mai sus. Afinele mai au si utilizari externe in cazurile precum angine, stomatite, leucoplazii, etc…La unitatile plafar se gasesc din abundenta afine uscate.

“Vinul nou se strica in butoiul vechi”, spune o vorba inteleapta. Doctorii stiu ca organismul nu se regenereaza daca nu sunt aruncate toxinele nefolositoare. Detoxifierea este esentiala tocmai pentru sporirea capacitatii de eliminare a toxinelor. Potasiul din gelul de aloe vera ajuta la stimularea rinichilor pentru a elimina reziduurile din interiorul corpului. Odata hrana introdusa in corp se combina cu enzimele declansandu-se in felul acesta procesul digestiv. Hrana ajunge mai intai in stomac, si este impinsa treptat in intestinul subtire, ai carui pereti sunt asemanatori unor degete care iau din hrana ceea ce este necesar pe masura trecerii ei prin intestinul subtire. “Degetele” sunt intarite la randul lor cu un alt rand de “degete” care realizeaza propriu-zis absorbtia nutrientilor necesari organismului. Celulele respective pe care le-am asemanat cu niste “degete” in permanenta se distrug respectiv regenereaza.