Reguli de eticheta in fotbalul de masa

de | oct. 15, 2018 | Alte sporturi

Este binecunoscut faptul ca atunci cand mai multta barbati (sau femei) se apuca de jucat foosbal apar inevitabil si certurile, contrazicerile si alte nemultumiri. Insa acestea pot fi evitate daca se respecta cateva reguli simple de buna purtare.

Te-ai saturat sa te certi cu prietenii de fiecare data cand organizati o iesire la un fotbal de masa? Implementeaza regulile de mai jos si bucurati-va impreuna de un joc lipsit de evenimente neplacute.

1. Respecta ”banul”

Daca apar nemultumiri atunci cand se stabileste ce echipa incepe meciul, atunci ar fi bine sa folositi regula datului cu banul. In acest fel veti evita comentariile de prisos, cu conditia insa ca toata lumea sa respecte rezultatul.

2. Asuma-ti deciziile

Daca la inceput ai ales la care parte de masa vrei sa stai, nu te razgandi pe parcurs doar din simplul motiv ca ti se pare mai ok partea opusa. Pentru a evita astfel de situatii, ia decizia dupa ce ai analizat cu atentie toate optiunile si tine-te de ea. Poarta-te ca un adult si ca un profesionist.

3. Atentie la limbaj

Este de inteles ca la un moment dat jocul poate deveni foarte intens, insa asta nu este o scuza pentru a vorbi urat sau a injura, etc. Gandeste-te ca jucati acest joc pentru a va relaxa, nu aveti nimic de impartit si spiritul de competitie exagerat ar trebui lasat la usa. Asadar, atentie la limbaj!

4. Nu atinge mingea

Singurul moment in care poti atinge mingea este atunci cand o scoti din buzunarul mesei dupa cei ai primit gol. In rest, nu ai niciun motiv pentru a pune mana pe ea. Poti da gol doar folosindu-te de jucatorii de pe masa. Evita deci situatiile neplacute si stabiliti de la bun inceput ca nimeni nu are voie sa atinga mingea.

5. Nu servi pana cand adversarul nu este pregatit

Avand in vedere ca vorbim de un joc in doi, este important sa il respecti pe adversar si sa nu joci murdar. Daca vezi ca persoana cu care joci nu este pregatita, nu te grabi sa servesti gandintu-te ca obtii astfel un avantaj. Nu faci altceva decat sa te pui intr-o lumina proasta.

6. Respecta regulile jocului

De exemplu, daca mingea a sarit in afara acelei mese de fotbal, atunci jocul ar trebui sa porneasca din nou, de la capat. Insa daca mingea a iesit din teren, dar se afla in continuare pe masa, jocul poate continua fara probleme. Nu cauta, deci, motive sa reincepi jocul atunci cand esti in dezavantaj si respecta regulile asa cum se cuvine.

7. Fara jucat la intamplare

Daca vrei sa te bucuri de un joc bun, de calitate, atunci nu ar trebui sa fii unul dintre cei care invart la nesfarsit jucatorii in speranta ca la un moment dat vor lovi si mingea. Fii atent la joc si controleaza tijele asa cum spun regulile jocului. In caz contrar, nu vei face altceva decat sa iti pierzi timpul, fara folos.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]