Din ce in ce mai des aflu ca cei interesati de serviciile unui fotograf de nunta sunt interesati de lucruri mai degraba superficiale in loc sa faca o analiza concreta a acestor servicii si sa faca alegerea finala bine documentata, astfel incat sa se asigure ca omul pe care il angajeaza le va oferi amintirile mult visate de la nunta lor.

De aceea m-am gandit ca ar trebui sa scriu un articol care sa trateze foarte clar aceasta chestiune, si anume aceea de a face o lista cu intrebari concrete din care ne putem da seama de calitatea serviciilor acelui fotograf profesionist.

fotograf nunta

fotograf nunta bucuresti

Pentru a putea face evaluarea concreta a serviciilor oferite dar si calitatea lui de #fotografom trebuie neaparat sa incepem cu intrebarea „cand ne putem vedea pentru a ne cunoaste?”, astfel in urma unei intalniri ne vom da seama de toate aspectele legate de serviciul fotografic oferit de acel fotograf nunta.

Odata ce am reusit sa obtinem o intalnire cu el, iar acest aspect este iarasi foarte important, putem sa ne facem o lista cu intrebari si am sa va sugerezi o parte din intrebarile pe care le recomand cel mai mult. Dar de ce am spus ca este un aspect important sa obti o intalnire cu el? Pentru ca sunt unii oameni care tocmai pentru ca stiu ca nu vor face o impresie buna, nu vor accepta intalnirile cu clientii care vor sa-i cunoasca si vor merge pe ideea, ma vrei semnam pe net, nu asta e… si acest gen de fotograf nunta trebuie neaparat evitat.

Pentru a clarifica in mod cert modul in care trebuie facut planul avem urmatoarele sugestii de intrebari:

  • Cum vezi desfasurarea evneimentului din experienta ta de pana acum?
  • Ce crezi ca ne-ar avantaja pe noi pentru sedinta foto si ce locatii crezi ca ar fi recomandate, in special pentru ca avem nevoie de un fotograf nunta in Bucuresti?
  • Ne recomanzi ca pregatirile sa le facem acasa sau intr-o locatie inchiriata de genul hotel?
  • Ne recomanzi sa urmam traditii sau pentru a avea o nunta moderna sa evitam pe cat posibil anumite traditii?
  • Ce traditii ar trebui evitate?
  • In stilul tau de fotografiere back-up-ul reprezinta o prioritate si cum procedezi pentru a fi siguri ca nu pierdeti imaginile nuntii? Fotografiati pe doua carduri de memorie simultan?
  • Vom face un contract si vom primi factura pentru serviciul fotografic?
  • Esti insotit de un asistent sau de un fotograf secundar pe tot parcusul nuntii?
  • Care este timpul si care sunt momentele pe care le vei acoperii?

Iar mai apoi puteti discuta despre preturi si pachetele oferite de fotograful de nunta. Aceasta serie de intrebari va poate ajuta pentru a va face o idee despre omul din spatele aparatului de fotografiat si despre calitatea serviciilor pe care le ofera. Aceste intrebari va pot ajuta sa faceti o selectie dintre fotografii pe care i-ati gasit pentru a fi siguri ca ati ales un fotograf nunta potrivit.