Dreptul este un domeniu vast si, cu toate ca avem cu totii obligatia de a cunoaste legea, necunoasterea acesteia neabsolvindu-ne de raspundere, ne este, practic, imposibil sa ne mentinem la curent cu toate modificarile legislative, sa cunoastem legea in amanuntul ei si sa putem aprecia, de fiecare data, ce si cum trebuie facut pentru a solutiona o situatie conflictuala. Tocmai de aceea avem nevoie de serviciile unui avocat de drept civil Avocat Scarlat, care sa ne consilieze si sa ne reprezinte in astfel de situatii in care consideram ca drepturile noastre sunt incalcate sau ingradite pe taramul dreptului civil.

Cand avem nevoie de un avocat de drept civil?

Cand ne gandim la drept civil avem tendinta de a asocia aceasta ramura de drept cu dreptul de proprietate si dreptul familiei, insa ea este cu mult mai cuprinzatoare de atat, incluzand si dreptul comercial, dreptul proprietatii intelectuale, drptul muncii. Astfel, situatiile conflictuale intre doua parti, persoane fizice sau juridice, pot aparea in raporturi sociale diferite, neavand posibilitatea de a ne feri cu totul de ele. Fie ca este vorba despre un conflict de munca, de o ingradire a dreptului de proprietate sau pur si simplu de o chestiune legata de buna vecinatate, un avocat de drept civil este in masura sa furnizeze raspunsurile la neclaritati si sa ne consilieze in solutionarea acelei situatii conflictuale. Pe de alta parte, tot in sfera atributiilor unui avocat de drept civil poate intra orice tip de neintelegere intre membrii unei familii, fie ca este vorba despre divort, recunoasterea paternitatii unui copil, stabilirea domiciliului acestuia in urma divortului sau alte tipuri de conflicte intre rude, precum mostenirile.

avocat drept civil

Cazuistica in ceea ce priveste sfera dreptului civil este extrem de diversa si consider ca nu poate fi realizata o enumerare exhaustiva a situatiilor de drept civil ce se pot naste, in care sa avem nevoie de consilierea si/ sau reprezentarea unui avocat, astfel ca este important sa restrangem aceste situatii la orice raporturi patrimoniale si nepatrimoniale nascute intre persoane fizice sau juridice in cadrul carora ne consideram nedreptatiti.

De ce avem nevoie de un avocat de drept civil?

Asa cum am spus si mai sus, avem obligatia de a cunoaste legea, insa interpretarea ei si corelarea textelor de lege nu este la indemana oricui, astfel ca, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra unei situatii, pentru a putea determina capacitatea de a dovedi aspecte referitoare la o anumita speta avem nevoie de parerea unui specialist, a unui avocat de drept civil care sa ne consilieze si sa ne furnizeze toate informatiile necesare. Simpul fapt ca activitatea unui avocat este una de diligenta, si nu de rezultat, este o dovada importanta asupra complexitatii dreptului civil si a situatiilor ivite in aceasta sfera, astfel ca este evidenta nevoia unui sfat specializat pentru a putea intelege si actiona intr-o situatie conflictuala ce are la baza normele dreptului civil.

In ceea ce priveste o situatie ce a ajuns in instanta, nevoia apelarii la serviciile unui avocat de drept civil este cu atat mai mare, avand in vedere ca procedura de judecata este stricta si complexa.