Universul copilariei este unul plin de culoare si energie, bazat pe elemente sigure, de calitate, care sa aduca zambetul pe buze oricarui copil. Noile tehnologii dezvoltate permit realizarea de jucarii tot mai sigure pentru copii, in special pentru cei de varste foarte mici, care descopera jocul si joaca fara a constientiza pericolul. Jucariile zornaitoare sunt unele dintre primele jucarii ale unui copil, iar alegerea acestora trebuie sa tina cont de o serie de aspecte extrem de importante.

Cum aleg jucariile zornaitoare pentru copil?

Alegerea jucariilor zornaitoare pentru copil trebuie sa tina seama de o serie de criterii extrem de importante:

– materialul din care sunt confectionate. O regula in ceea ce priveste toate categoriile de jucarii pentru copii mici, inclusiv jucariile zornaitoare, este materialul. Copii au tendinta de a baga jucariile in gura, iar aceasta tendinta este accentuata la bebelusi, astfel ca materialul din acre sunt realizate aceste jucarii nu trebuie sa puna in pericol sanatatea copilului, trebuie sa poata fi sterilizat si igienizat. De aceea, este indicat sa alegeti lemnul sau siliconul atunci cand achizitionati jucarii zornaitoare.

– forma/marimea. Forma si marimea par a fi considerente mai degraba de gust decat de utilitate insa, in ceea ce priveste jucariile zornaitoare acestea sunt foarte importante deoarece mainile bebelusului sunt mici, iar jucariile zornaitoare de mari dimensiuni ar fi incomod de folosit. In ceea ce priveste forma acestora, trebuie sa avem in vedere faptul ca jucariile zornaitoare sunt primele jucarii folosite de bebelus, care, in acest mod, invata sa apuce, astfel ca forma acestora trebuie sa permita o usoara apucare si manipulare.

– culorile si sunetul. Jucariile zornaitoare trebuie sa fie multicolore pentru a atrage atentia bebelusului si pentru a-i genera tendinta de miscare a jucariei pentru a descoperi sunetul. In ceea ce priveste sunetul, acesta trebuie sa fie in limitele prevazute pentru a nu afecta sau aperia copilul, sa aiba sunete cristaline.

De unde cumpar jucarii zornaitoare?

Jucariile zornaitoare sunt disponibile in magazinele dedicate copiilor, in magazine generaliste, in supermarketuri, dar si online, in magazine virtuale de profil. Este recomandat ca atunci cand achizitionezi jucarii zornaitoare sa tii cont de toate aspectele de mai sus si sa verifici furnizorul. Furnizorul trebuie sa fie certificat EN 71 pentru a avea garantia ca oferi copilului tau o jucarie sigura, realizata din materiale verificate si colorata cu vopsea ce nu este periculoasa pentru copil nici atunci cand este bagata in gura, nici  in urma sterilizarii la temperaturi ridicate. Astfel de jucarii zornaitoare sigure, de calitate, din lemn sau silicon sunt disponibile pe iaia.ro, alaturi de o gama variata de produse si accesorii pentru bebelusi.

jucarie bebelus zambet discret351

 

Pot oferi unui bebelus cadou o jucarie zornaitoare?

Jucariile zornaitoare disponibile pe iaia.ro pot fi personalizate cu numele copilului, astfel ca oferirea unui astfel de cadou unui bebelus va fi o surpriza placuta atat pentru el cat si pentru parinti. O jucarie zornaitoare poate fi daruita cu ocazia botezului, a zilei de nastere sau chiar cu ocazia primei vizite facuta bebelusului.