De ce sa alegeti ferestre lemn stratificat

de | sept. 24, 2018 | Diverse

Daca inca va mai intrebati de ce sa alegeti ferestre din lemn in locul celor care sunt acum in trend puteti citi acest articol despre ferestre lemn stratificat si veti reusi cu siguranta sa obtineti ceea ce doriti de la ferestrele pe care urmeaza sa le montati.  Ferestrele cu rame din lemn sunt excelente la oprirea sunetelor in aer liber, fiind din nou mult mai eficiente decat toate celelalte materiale. Click aici pentru mai multe detalii.

Ferestre lemn stratificat – Lemnul dureaza mai mult

Inainte de a mentiona cum lemnul este un izolator mai bun si acest lucru se dovedeste pe termen lung o economie imensa de bani. Dar exista si un alt motiv pentru care lemnul va ofera mai multe surse de economii.

ferestre din lemn stratificat

 

Cercetarile au demonstrat in mod repetat ca ferestrele de lemn de calitate dureaza mult mai mult si au un cost de viata per ansamblu  mai mic. Cu grija potrivita, lemnul va dura o viata. Acest lucru nu poate fi spus pentru cele mai multe alte rame. Si ar trebui sa ne amintim ca ferestrele din lemn nu sunt predispuse la rugina, un factor decisiv pentru multe locatii, in special cele cu niveluri ridicate de umiditate. Deci, daca optati pentru ferestre lemn stratificat veti avea numai beneficii.

Ferestre lemn stratificat – Coeficient de expansiune

Lemnul are cel mai mic coeficient de expansiune fata de orice alt material utilizat la producerea ferestrelor. Acest lucru face ca ferestrele din lemn sa fie stabile si imobile si la randul lor va permit sa selectati dintr-o mare varietate de modele.

Acestea sunt cele 4 avantaje principale ale acestui material atat de des folosit. Nimic nu este perfect in aceasta lume si acest lucru este, desigur, adevarat si pentru ferestrele cu rame din lemn. Vom discuta putin despre ferestre lemn stratificat si dezavantajele lor, pe care daca vreti le puteti folosi tot in avantajul dumneavoastra.

Ferestre lemn stratificat – Nevoia de vopsea

Inainte am spus ca lemnul nu doar imbratiseaza vopseaua, si ca de fapt are nevoie de ea. Si acum veti afla de ce. Lemnul era o data parte a unui organism viu. Daca este lasat netratat, acesta va putrezi sau va incepe sa arate vechi.

Adesea, ramele de ferestre netratate se vor umfla de la umiditate, facand dificila (sau imposibila!) ridicarea sau coborarea ferestrei. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele din apropierea marii. Aceste case necesita, in general, mult mai multa atentie si ingrijire.

Ferestre lemn stratificat – Insecte

Insectele sunt, probabil, cel mai mare inamic al lemnului, mai ales acele termite urate. Cu toate acestea, vopsirea ramei din lemn va protejeaza atat de umiditate, cat si de insecte. Deci, doua impuscati doi iepuri dintr-o lovitura.

Ferestre lemn stratificat – Cost initial

Da, ferestrele din lemn au un cost initial mult mai mare decat oricare din celelalte materiale folosite in productia de ferestre. Dar, asa cum s-a explicat anterior, o fereastra de calitate si bine intretinuta va dura mult, mult mai mult si va duce la o factura mai mica la utilitati in fiecare an. Un buget foarte strict este singura scuza pentru faptul ca nu alegeti lemn.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]