3 lucruri interesante pe care nu le stiai despre role

de | sept. 18, 2018 | Recreatie, Alte sporturi

Patinele cu rotile sau rolele sunt iubite deopotriva de copii si de adulti si reprezinta o varianta buna atunci cand vrei sa faci miscare, dar si sa te distrezi copios. Insa aceste tipuri de incaltari cu role nu au aratat tot timpul asa, istoria lor fiind chiar una interesanta.

Indiferent ca vorbim de role copii sau de adulti, a fost nevoie de multe incercari si multa munca pentru a se ajunge la rezultatul pe care il cunoastem astazi cu totii.

Desi prima aparitie a unui astfel de echipament nu a avut succesul scontat, cei care i-au intrezarit totusi posibilitatile de a deveni celebru, nu au incetat sa caute noi solutii pentru a imbunatati primele prototipuri de role.

Dar, iata mai multe date interesante despre acest subiect.

1. Prima aparitie a fost sortita esecului

Primul inventator al patinelor cu rotile a suferit o adevarata umilinta atunci cand, increzator in inventia sa, si-a propus sa isi faca intrarea la o petrece pe role si cantand la vioara in acelasi timp. Din nefericire, acesta nu si-a testat suficient inventia sau abilitatile de roller, asa ca a sfarsit oprindu-se intr-o oglinda din fastuoasa sala de bal. Totul se intampla in anul 1760, in Londra, protagonistul numindu-se John Joseph Merlin.

2. Trasurile si inceputul perioadei de glorie

Dupa esecul monumental al lui Merlin din 1760, numerosi inventatori si-au incercat norocul cu imbunatatirea prototipului sau chiar cu crearea unora noi, insa abia in anul 1863 rolele au inceput sa se bucure de celebritatea binemeritata.

Atunci, James Plimpton a creat, inspirat de trasurile vremii, o pereche de patine cu 4 roti, capabila sa ia si viraje, ceea ce predecesorii sai nu reusisera timp de mai bine de un secol. In plus, Plimpton a creat si un patinoar special pentru role, la sediul fabricii sale de mobila, precum si prima Asociatie a Roller-ilor din New York.

3. Anii 70, epoca de glorie a rolelor

Desi anii 70 sunt cunoscuti ca fiind epoca de glorie a patinelor cu rotile, isteria a inceput mult mai devreme. In 1905, mai multe piste destinate iubitorilor de patine cu rotile au fost infiintate de-a lungul Coastei de Est a Americii, iar oamenii chiar mergeau la petreceri pe role, se casatoreau incaltati cu astfel de echipamente, iar marile publicatii ale vremii publicau in mod regulat noile trenduri in domeniu.

Cu toate acestea, cel mai mult au contat la cresterea popularitatii rolelor unele filme aparute dupa 1970, printre care „Skatetown USA” (1979), cu Patrcik Swayze, dar si videoclipuri ale unor celebritati, precum Cher cu al ei „Hell on wheels”.

Ulterior, oamenii au inceput sa remarce si partea practica a deplasarii cu rolele si a fost introdus in drive-in-uri, restaurante si supermarket-uri. Indiferent insa de felul in care sunt folosite, un lucru e clar: mersul pe role e distractiv!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]