O alimentatie sanatoasa este extrem de importanta atunci cand este vorba de copii, de aceea trebuie sa avem foarte multa grija si sa tinem cont de fiecare masa pe care o oferim celor mici. Cele mai bune alimente sunt acelea care pe langa nutrientii, vitaminele si mineralele pe care le ofera corpului, acestea reusesc sa stimuleze si creierul celui mic, lucru extrem de important in cazul celor mici, care se afla in crestere. O masa oferita copilului, care nu contine un minim de nutrienti, este o masa ratata.

Exista anumite alimente, pe care le putem introduce in alimentatia copiilor si care reusesc sa stimuleze creierul acestora, datorita nutrientilor continuti. Aceste alimente sunt benefice pentru copii si trebuie sa le introducem si sa le oferim cat putem de des.

Pe primul loc in lista alimentelor minune se afla somonul, care este cea mai buna sursa de acizi Omega 3 DHA si EPA, foarte importante pentru dezvoltarea si buna functionare a creierului. Acesta poate fi folosit in alimentatia copiilor in diverse preparate, de la salate, chiftelute sau chiar supa de somon.

Foarte importante pentru dezvoltarea memoriei copiilor sunt ouale, care sunt si o sursa de proteine. Galbenusul de ou, datorita continutului de colina, are un rol esential, de aceea consumul de oua este benefic pentru organismul in dezvoltare al copiilor.

Cerealele integrale ofera necesarul de glucoza de care cei mici au nevoie pentru o dezvoltare buna, acestea reusind datorita fibrelor continute sa o elibereze in corp. De asemenea, cerealele integrale contin vitamine ale complexului B, care ajuta la dezvoltarea unui sistem nervos in cea mai buna stare.

Ovazul este o sursa excelenta de fibre, vitamina E, vitamine din complexul B, potasiu si zinc, toate reusind sa ofere beneficii pentru organismul copiilor. Astfel, introducerea ovazului in alimentatia copiilor, ofera acestora energie, iar corpul si creierul ajuung sa functioneze la capacitate maxima.

O alta sursa de proteine, carbohidrati, fibre, dar si minerale si vitamine este intalnita in fasole si in plantele inrudite cu ea, acestea oferind energie maxima, dar si putere de concentrare.