Pentru a se putea realiza o investigatie de tip DEXA este necesara folosirea radiatiei X. Desi foarte lume considera ca acet proces este periculos si va poate afecta sanatatea pe termen lung, medicii va recomanda sa nu va faceti griji in aceasta privinta. Tehnologia a avansat destul de mult in ultima perioada.

Ce e bine de stiut despre DEXA?

Ei bine, in vederea unui consult pentru osteodensitometrie, in urma examinarii cu aparatul DEXA se va putea determina cu usurinta nu doar densitatea, ci si rezistenta osoasa. Pentru obtinerea acestor rezultate, este bine de stiut ca procesul poate fi complet numai cu ajutorul masurarii gradului de absorbtie al radiatiei emise de RX, dar si de dispersia acesteia pe segmentul examinat.

osteodensitometrie si dexa

In alta ordine de idei, aceasta metoda de examinare nu determina suferirea vreunei traume, ajungand sa fie utilizata destul de frecvent in diagnosticarea osteoporozei.

 

Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand mergeti la un control DEXA?

Cand vine vorba despre investigatia DEXA sunt multe lucruri pe care un pacient trebuie sa le cunoasca. Intai de toate, asemeni oricarui control medical pe care il efectuati, este necesara o pregatire specifica in prealabil. In cazul in care s-a efectuat o analiza cu bariu se recomanda minimum 3 zile de asteptare in vederea permiterii realizarii unei examinari DEXA. Pe de alta parte, comportamentul fizic sau alimenatr de zi cu zi nu va avea de suferit modificatri inaintea acestei investigatii.

 

Procesul de desfasoarare al unei investigatii DEXA?

In primul rand, foarte multe persoane intreaba inainte de orice consult cat dureaza procesul de investigatie DEXA. Ei bine, raspunsul este: undeva la 20-30 de minute, timp in care pacientul nu va suferi niciun fel de trauma.

In al doilea rand, pentru obtinerea unor rezultatele cat mai apropiate de adevar, pacientul este rugat sa se aseze in pozitie perfect orizontala pe masa aparatului DEXA in momentul in care se realizeaza investigatia. Pe timpul examianarii se foloseste un brat mobil pentru scanare care nu va atinge in niciun moment al examinarii pacientul. Cum sigur stiati, pacientului nu ii este permisa purtarea de bijuterii metalice pe timpul operatiei de scanare si in functie de caz, medicul va recomanda anumitor pacienti sa poarte un halat pe durata consultatiei.

 

Noi va recomandam sa alegeti Clinica Medicala Romgermed din Bucuresti pentru rezultate pe masura, insa puteti opta si pentru alte centre specializate in acest domeniu.

Datorita faptului ca o echipa de medici cu o experienta vasta in spate va fi in permanenta alaturi de dumneavoasta, nu aveti de ce sa va faceti griji cand vine vorba de investigatia de osteodensitometrie.

Asadar, pentru a beneficia de cele mai bune servicii medicale in domeniul osteodensitometriei, Clinica Medicala Romgermed va sta la dipozitie cu cei mai buni medici din Bucuresti pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de confortul si siguranta pe care ati asteptat-o.