Banda transportoare necesara in orice industrie

de | aug. 30, 2018 | Diverse

O banda transportoare este un element flexibil al unui transportor cu banda care efectueaza simultan doua functii: incarcare si tractiune. O anumita banda transportoare este o banda realizata din diferite tipuri de materiale. Cureaua transportoare, care face parte din noua generatie, este proiectata pentru a deplasa sarcini in directii orizontale, verticale si inclinate. Pentru miscarea cu inclinare, de regula este utilizata o banda transportoare  speciala cu pereti laterali ondulati si cupe speciale.

Parametri

Parametrii sunt importanti, pentru a face anumite selectii, precum osia tip cadru de banda, numarul de sigilii si banda de linie. Rama benzii transportoare este cea mai importanta parte a acesteia, aceasta fiind compusa din distantiere de tractiune. Atunci cand vrei sa cumperi o banda transportoare, trebuie sa tii cont de capacitatea de incarcare si flexibilitatea benzii, precum si susceptibilitatea la conditiile de functionare, cum ar fi daune mecanice, influenta chimice si influenta factorilor climatici.

Benzi transportoare metalice Costacurta VICO MB max 322 produs

Banda transportoare cu centura

In prezent timp, se disting mai multe tipuri de benzi transportoare, cea mai des folosita fiind banda transportoare cu centura, care poate fi din:

  • Tesatura si cauciuc
  • Cauciuc
  • Polimer
  • Modular
  • Metal

Caracteristici si metode de utilizare

Activitatea oricarei intreprinderi industriale se bazeaza pe automatizarea ciclurilor de productie, actionand ca un indicator obiectiv al dezvoltarii progresului tehnologic. Productivitatea muncii depinde direct de coerenta tuturor unitatilor care participa la procesul tehnologic. Echipamentele de transport sunt o componenta importanta a majoritatii companiilor industriale, fiind utilizate intr-o mare varietate de sectoare ale economiei nationale si ale productiei pentru transportul materiilor prime, a produselor semifinite si a produselor finite.

Benzile transportoare sunt un corp de lucru al transportoarelor de banda, care sunt reprezentate de o foaie mobila purtatoare de sarcina, realizata din cauciuc de inalta rezistenta. Printre altele, banda actioneaza ca un dispozitiv de tractiune, fiind proiectata astfel incat sa diferite nu numai in rezistenta la tractiune, ci, de asemenea, si la capacitatea de a rezista cu fermitate la abraziune, la intindere si alte sarcini externe DC si AC.

Banda transportoare, in principiu,  este realizata cu ajutorul a trei componente principale: un mijloc de tractiune, o suprafata de protectie si curele de cauciuc. Fiecare dintre piesele constructive isi indeplineste functia si este prezenta in benzi transportoare pentru orice scop. Mijlocul de tractiune este un element de sustinere a tractiunii, capacul superior si cel inferior protejeaza mecanismul de deteriorari accidentale, iar curelele servesc drept protectie impotriva stratificarii materialului.

Pentru a evita aparitia situatiilor de urgenta, sunt selectate benzile transportoare, pe baza conditiilor de functionare a echipamentului si a tipului de marfuri transportate. In functie de tipul de utilizare, benzile transportoare pot fi de uz general, pentru produse alimentare, pentru minerit, rezistente la inghet, rezistente la caldura etc.

Aceste benzi transportoare sunt folosite in ciclul de productie, pentru transportul substantelor libere, granulate si grosiere, ambalaje si alte produse ambalate. Avand in vedere conditiile de utilizare a echipamentelor, benzile transportoare sunt disponibile in trei versiuni, in functie de conditiile de lucru: grele, medii si usoare.

Astfel, banda transportoare este conceputa pentru a indeplini cerintele productiei, iar producatorii sunt gata sa ofere produse pentru orice industrie si economie. Costul acestui tip de produs este determinat de caracteristicile tehnice si de caracteristicile de proiectare.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]