Cafeaua este cel mai bun remediu impotriva oboselii si cel mai bun prieten dimineata dupa ce ne trezim. Daca esti consumator de cafea decofeinizata, este important sa stii cateva aspecte importante care sa te ajute mai apoi. Indiferent de ce cafea bei, beneficiile ei sunt incontestabile si aduc o multime de beneficii corpului nostru pe durata intregii zile. Unele studii arata ca cafeaua decofeinizata are multiple beneficii asupra organismului si poate sa previna unele afectiuni sau boli, precum pierderile de memorie. Desi gustul nu difera foarte mult, cafeaua normala si cea decofeinizata au efecte usor diferite iar cea normala poate da dependenta.  Click aici pentru a vizualiza mai multe sortimente.

Ajuta la memorie

Cafeaua decofeinizata are diverse beneficii si o aroma speciala. Fie ca o bei acasa, la birou sau cu prietenii in oras, cafeaua are un rol important in viata de zi cu zi. Insa cafeaua decofeinizata ajuta si la memorie. Studiile recente demonstreaza ca pierderile de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta pot fi prevenite de consumul de cafea decofeinizata.

La fel si in cazul bolilor sau afectiunilor cerebrale, cafeaua decofeinizata poate avea un impact majo, scazand foarte mult riscul de imbolnavire. Mai mult decat starile de bine care au efect imediat, cafeaua decofeinizata ajuta mult si la memorie, astfel ca sansele ca in timp sa suferim de afectiuni cerebrale sunt minime.

Gust de neinlocuit

Pentru multi dintre noi, cafeaua cu cofeina are un gust prea puternic sau prea aromat. Desi putem adauga lapte si zahar, o cafea intensa va avea acelasi gust, mai ales daca este foarte aromata. Pe de alta parte, o cafea decofeinizata este mult mai usoara, va avea un gust mult mai fin. Totodata, ea isi pastreaza gustul inegalabil de cafea, insa procesul de eliminare a cofeinei din boaba prin diverse procedee ii schimba putin aroma si astfel devine mai usoara si mai placuta la gust.

cafea prajita columbia decof

Nu provoaca dependenta

Cafeaua decofeinizata este recomandata de multe ori in cazul oamenilor sunt deja dependenti de cofeina din cafeaua clasica. Ceea ce este impresionant este odata trecuta prin procesul de elimanare a cofeinei, cafeaua nu provoaca dependenta. Poate fi consumata in orice moment al zilei si in mod repetat, ea nu va crea depedenta.

Desi are aceleasi efecte imediate, precum starea de bine, un plus de energie, o cafea decofeinizata nu va duce niciodata la dependenta. Intr-o lume in care dependenta este tot mai des intalnita, cafeaua decofeinizata este o alternative sanatoasa si la fel de savuroasa pentru iubitorii de cafea.

Exista multe beneficii ale cafelei decofeinizate, insa cele mentionate mai sus sunt poate cele mai importante sau cele mai interesante. Este bine de stiut ca in timp indelungat ajuta la memorie, astfel mai mult decat un beneficiu imediat, cafeaua decofeinizata ne poate proteja de aparitia unor boli.

Pentru cei care iubesc cafeaua decofeinizata, gustul unic va fi de neinlocuit – daca inca nu ati incercat, puteti sa gustati si veti simti diferente de intensitate si arome dintre cafeaua decofeinizata si cea clasica. Si cel mai important, nu provoaca dependenta!