Endocrinologia este una dintre cele mai complexe specialitati medicale, aceasta fiind cea care se ocupa de studierea glandelor endocrine si a hormonilor. Iar acestea sunt usor influentabile de o serie de factorii, astfel ca un medic din cadrul specialitatii de endocrinologie va trebui sa realizeze o serie de analize inainte de a putea pune un diagnostic concret unui pacient.

Sistemul endocrin nu trebuie sa fie neglijat, caci acesta este responsabil de o serie de functii vitale ale corpului, precum reglarea metabolismului si a aportului nutritiv, mentinerea homeostazei si, de asemenea, poate fi mentionata si diferentierea sexuala si reproducerea.

De ce sa mergeti la o clinica de endocrinologie pentru un consult regulat?

Este important sa luati in considerare efectuarea unui consult de endocrinologie in mod regulat cand vine vorba de specializatea endocrinologie utilizand urmatorul site: https://clinicaromgermed.ro/servicii/endocrinologie/, deoarece exista mai multe boli care nu prezinta simptome si care nu pot fi detectate fara ajutorul venit din partea unui specialist. Un medic specialist va fi cel mai in masura sa stabileasca daca aveti nevoie de analize suplimentare. Problemele medicale ale acestei specialitatii sunt foarte complexe si este nevoie de o analiza detaliata pentru a stabili care este cauza problemei.

Cand este nevoie sa va programati la specialitatea endocrinologie?

Pe langa consultul facut la specialitatea de endocrinologie in mod regulat pentru a putea depista timpuriu problemele medicale, exista si anumite simptome care va vor indica din timp ca este nevoie sa mergeti la un medic specialist. Astfel, ca daca aveti dubii, nu uitati ca urmatoarele simptome sunt foarte grave si trebuie tratate cu o mare seriozitate:

  • Anormalitatile ciclului menstrual nu trebuie tratate cu indiferenta. In anumite cazuri acestea nu reprezinta o problema, dar in alte cazuri acestea trebuie tratate;
  • Insomniile si palpitatiile sunt si acestea simptome care va vor indica necesitatea unui consult;
  • Constipatia, raguseala, oboseala sau intoleranta la rece trebuie luate in considerare;
  • Cresterea sau scaderea subita in kilograme nu este normala. Daca observati diferente prea mari de la o saptamana la alta discutati cu medicul dumneavoastra.

In cadrul Clinicii Romgermed ai acces si la un cabinet de endocrinologie unde vei putea apela la medici foarte buni din domeniu

Aici este locul unde poti veni in cazul in care obsrervi anumite simptome ingrijoratoare si crezi ca este nevoie de un consult de endocrinologie. In cadrul unui consult de endocrinologie din cadrul Clinicii Romgermed medicii vor discuta cu pacientul si va analiza simptomele. Datorita faptului ca aceasta specialitate este una foarte complexa, de cele mai multe ori medicul ii va recomanda pacientului sa isi faca si un set de analize pentru a putea stabili cel mai bun diagnostic.