Ochii reprezinta centrul atentiei cand vine vorba de make-ul deoarece privirea patrunzatoare, rafinata, eleganta este ravnita de doamne si atrage atentia celor din jur, captivandu-i. Expresivitatea ochilor este accentuata prin machiaj, iar aplicarea corespunzatoare a fardului de ochi este definitorie pentru ca privirea noastra sa exprime ceea ce ne dorim, ceea ce se potriveste personalitatii noastre. Pentru a obtine efectul scontat este necesar sa tinem cont de forma ochilor atunci cand aplicam fardurile de ochi si sa mascam imperfectiunile folosind trucuri simple, jucandu-ne cu paletele generoase de culori pe care ni le ofera fardurile de ochi.

Cum aplicam fardul pe ochii rotunzi?

Ochii migdalati, usor alungiti reprezinta perfectiunea in opinia specialistilor, insa in viata de zi cu zi aceasta forma a ochilor este intalnita extrem de rar. Astfel, atunci cand ai ochii rotunzi, aplicarea fardului va avea in vedere crearea unei iluzii de ochi alungiti prin aplicarea de umbre pe partea exterioara a ploapei mobile si folosirea de tonuri deschise pe partea inferioara si la baza ochiului. De asemenea, o linie de contur realizata de la jumatatea ploapei si terminata cu o alungire va definitiva machiajul si va oferi un plus de intensitate privirii.

Care este secretul machiajului perfect pentru ochii ingusti?

Specificul ochilor ingusti este acela ca pleoapa superioara este aproape invizibila intr-o pozitie deschisa, naturala a ochiului. Astfel, solutia pentru machiajul ochilor avand aceasta forma este intensificarea privirii prin sublinierea formei naturale a ochiului. Acest lucru se realizeaza prin aplicarea unei culori pastelate, calde, deschise deasupra ochiului, pe ploapa si conturarea liniei de deasupra genelor superioare cu un aspect fumuriu realizat din dermatofrag si fard de ochi in nuante inchise.

Cum scapi de efectul de oboseala sau tristete pe care il au ochii lasati?

Fardul de ochi este solutia perfecta pentru a inlatura efectul de tristete pe care il au ochii cu colutile exterioare usor coborate atunci cand sunt respectate cateva reguli simple. Pe partea exterioara a pleoapei se aplica o nuanta de fard mai inchisa, care se estompeaza de la jumatatea ochiului spre interior, unde se va pierde intr-o nuanta deschisa, naturala. Zona de sub ochi se lumineaza, estompand cearcanele, iar partea inchisa a machiajului este conturata cu o aripa de tus sau creion dermatograf ca sa dea impresia de ochi alungiti. Evita machiajul smokey eyes sau cel care acceantueaza pliul pleoapei.

rezerva fard soft matte

 

Machiajul adecvat pentru ochii cu pleoapa cazuta.

In cazul in care ochii tai au pliul pleoapei vizibil, trebuie sa aplici un frad de ochi deschis pe arcada si de-a lungul genei de sus. Ulterior, aplicarea unui ton neutru al fardului de ochi pe intreaga pleoapa va da impresia ca ochiul se ridica usor, iar aplicarea unui ton inchis de fard in pliul pleoapei, ceva mai sus decat in mod natural, va definitiva efectul. Machiajul natural este un tip de machiaj indicat atunci cand ai aceasta forma a ochilor, iar tonurile inchise de fard aplicate pe intreaga pleoapa trebuie evitate.

Transforma fardul de pleoape in cel mai bun prieten invatand sa il aplici corect si creand cele mai expresive priviri.