Acneea este foarte frecventa in adolescenta, deoarece afecteaza 80% dintre tineri, dar poate afecta si adultii, barbatii si femeile, ale caror aspecte si locatii pot fi diferite (de exemplu, prezenta leziunilor inflamatorii pe piele. Impactul sau psihologic este adesea important si este necesar un management bine gestionat, mai ales ca majoritatea acneei dispare cu un tratament adecvat, cu ajutorul unor creme impotriva acneei.

Cum spuneam, acneea este o problema reala care nu se opreste intotdeauna la sfarsitul adolescentei. Adultii pot suferi, de asemenea, de acnee, in special multe femei, la anumite momente din viata lor. Asa ca daca sunteti una dintre ele, probabil ca ati decis sa testati creme anti – acnee, disponibile fara prescriptie medicala in farmacii si care sa fie si deosebit de eficiente. Dar de unde stim ce sa alegem si ce se potriveste cel mai bine tenului nostru?

Ce putem face?

Impotriva acneei, primul punct esential este igiena. Spalati-va cu un sapun  adecvat pentru pielea grasa. Nu folositi prea mult pe piele, deoarece pielea va reactiona si va produce si mai mult sebum.

Pielea mixta sau grasa trebuie sa faca fata unei probleme legata de cantitatea de sebum care da pielii un aspect stralucitor.

Pielea cu acnee este predispusa la o dubla problema, atat din punct de vedere al cantitatii, cat si a calitatii sebumului, care duc la aparitia de cosuri sau imperfectiuni.

Aceste cosuri de acnee sunt dureroase: chiar nu stiti cum sa scapati de ele! Ce se intampla, insa, daca folositi creme cu peroxid de benzoil? Poate fi un tratament dovedit si care va poate depasi problema in cateva saptamani.

Ce este peroxidul de benzoil?

In spatele acestui nume curios, ascunde un tratament cu ajutorul caruia puteti depasi problemele acneice, inclusiv acele cosuri rosii, adesea dureroase.

Antibacterian si anti-inflamator, acesta exista sub forma de crema sau gel si trebuie aplicat local si cu atentie, in fiecare noapte (in fiecare seara, pentru piele sensibila).

In 4 pana la 6 saptamani de utilizare, veti beneficia de o adevarata reducere a inflamatiilor acneice. Mai mult decat atat, prin reducerea productiei de sebum si prin inhibarea producerii de bacterii care cauzeaza acnee, pielea se va curata dupa aproximativ 3 luni de utilizare de zi cu zi.

Produs Gama Retail 8502 11 50J Crm MediClarifyingCr 1

Pentru o aplicare pe fata, este suficienta o crema concentrata la 2,5%. Pentru acneea de pe spate, insa, veti avea nevoie de o concentratie de 5 pana la 10%, pielea este mai groasa. Veste buna: unele creme, cu doze mici, sunt acum disponibile in farmacii fara prescriptie medicala.

Dezavantajele peroxidului de benzoil

Ca toate tratamentele active, peroxidul de benzoil nu este un produs miracol si exista efecte enervante care rezulta din utilizarea sa. Retineti ca ingrijirea bazata pe acest produs este deosebit de iritanta.

Puteti simti, in primele saptamani, o senzatie de arsura sau roseata dupa aplicare. In plus, acest produs poate decolora parul si chiar hainele.

In cele din urma, peroxidul de benzoil are un efect fotosensibilizant: evitati absolut expunerea la soare pe durata tratamentului sau protejati-va cu creme de soare cu un indice foarte ridicat.