Asa a afirmat Omar Khayyam. Nu avem niciun motiv sa ne certam cu filozoful persan, insa exista cateva idei, pentru a face ca aspectul sa fie cu adevarat mai expresiv. Cea mai usoara cale este sa folosesti un tus pentru ochi de la Paese.

Tipuri de linii pentru ochi

Cu ajutorul tusului poti schimba si ajusta proportiile fetei, facand genele vizual mai dense si chiar si obisnuitul machiaj de zi, se poate transforma intr-un machiaj de seara seducator. Principalul lucru este sa stii sa alegi tipul de linie, consistenta si textura, iar pentru acest lucru exista mai multe optiuni:

  • Tusul lichid, este cel mai traditional eyeliner, gasindu-se in flacoane complete cu un aplicator sub forma de perie subtire sau un burete dens, si, care poate avea o baza de alcool sau de apa;
  • Tusul gel, apartine clasei profesionale, avand o textura densa si fiind aplicat cu o perie plata cu o margine tesita;
  • Tusul crema iti permite sa lucrezi cu o perie uscata sau umeda, pentru a obtine efecte estetice diferite.tus de ochi liquid deepliner

Tusul lichid este o optiune ideala pentru a trasa linii clasice. Linia in culorile de baza, da ochiului  lumina, iar nuantele stralucitoare si universale ale tusurilor lichide cu textura mata, pot fi aplicate pe pleoape cu o perie, nuantand linia ochiului si scotand in evidenta privirea. Pentru machiajul de seara, cele mai potrivite tipuri de tus sunt compozitiile de tip gel.

Tusurile pentru ochi au, de asemenea, texturi diferite. Tusul universal este un eyeliner cu textura mata, fiind potrivit pentru fashioniste si pentru make up-ul artistic. Insa, de asemeni, este potrivit pentru aproape orice tip de machiaj. Straturile lucioase sunt mai potrivite pentru machiajul retro cu linii largi. Tusul pentru pleoape lichid pe baza de apa,  este potrivit imaginilor romantice si de club. Peste el, poti trasa umbre perfect translucide si stralucitoare.

Tusul poate inlocui dermatograful

Un tus de pleoape poate inlocui cu usurinta un dermatograf rezistent, daca trebuie sa faci intr-o zi cel mai natural machiaj. Moderand intensitatea culorii, uneori este mai usor sa aplici machiajul, astfel incat acesta sa nu arate atat de stralucitor. Ce este convenabil, la tusul pentru contur, este faptul ca in majoritatea cazurilor, uneltele universale de frumusete, permit simularea unei varietati de optiuni pentru machiaj. De exemplu, tusul profesional poate fi folosit nu numai pentru linii grafice, ci si pentru a fi aplicat sub forma de umbre sau ca baza pentru acestea, pensula fiind ideala in acest caz, pentru a desena un contur perfect.

Cele care nu doresc sa foloseasca eyeliner lichid cu o perie, au optiunea de a folosi un eyeliner de tip gel. Acest lucru permite trasarea unei linii clare cu o culoare intensa si un contur perfect neted. De asemenea, poate fi recomandat pentru ochii clasici fumurii, principalul lucru fiind acela de a umbri calitativ limitele liniei. Pigmentul rezistent va dura toata ziua, si, datorita texturii cremoase, acest tus pentru pleoape poate fi folosit chiar si in make up-ul artistic. Desenarea corecta a unei linii in sensul de crestere a genelor, pare mai expresiva intr-un machiaj simplu, dand ochiului un aspect intuitiv mai clar.