Una dintre cele mai importante incaperi din casa este bucataria, de aceea aceasta trebuie mobilata astfel incat sa satisfaca toate cerintele si nevoile tuturor membrilor familiei. De aceea este extrem de important modul in care se alege o anumita mobila de bucatarie.

Mobila pentru bucatarie trebuie sa aiba suficient spatiu pentru a putea depozita toate oalele, vasele si ustensilele de bucatarie . De asemenea, trebuie sa existe suficient loc pentru a aseza electrocasnicele si obiectele sanitare, precum frigiderul, aragazul, hota, chiuveta, etc., fara a crea impresia unui spatiu foarte aglomerat.   Mobila de bucatarie trebuie sa fie foarte rezistenta si cat mai practica.

https://mobilalaguna.ro/mobilier/produse/bucatarie/

Cum alegem modelul potrivit de mobila pentru bucatarie?

Primul lucru de care trebuie sa se tina cont inainte de achizitia unei noi mobile pentru bucatarie este masurarea exacta a dimensiunilor incaperii unde va fi amplasata bucataria, insa si  locul unde sunt pozitionate usile, ferestrele si celelalte utilitati care apar in bucatarie., precum conducta de gaz, de apa sau locul prizelor.

In ceea ce priveste materialele din care este realizata, cea mai dorita mobila de bucatarie este cea din lemn. Daca aceasta are un pret ceva mai ridicat decat restul modelelor, se poate opta pentru un model din MDF, care are un pret mult mai mic decat o mobila din lemn.MDF-ul este un material care are o durata mare de viata, este foarte rezistent in zonele cu umiditate ridicata , de aceea este foarte cautat pentru producerea acestor mobiliere pentru bucatarie.

Un alt model de mobila de bucatarie poate fi confectionata din Pal, ceea ce inseamna placa aglomerata de lemn. Mobila din Pal este potrivita pentru o amenajare simpla si moderna. Un alt avantaj al acestui tip de material, pal-ul melaminat, are o durata foarte mare de viata.

Daca mobila de bucatarie are in componenta si vitrine, atunci acestea pot avea usile, fie din lemn, fie din sticla. Sticla poate fi transparenta, mata, cu oglinda, texturata sau cu vitraj.

Despre blatul mobilei trebuie specificat ca poate fi ales din diferite modele, si anume:

  • Laminat( este foarte usor de intretinut si de curatat, insa este foarte sensibil la caldura)
  • Din benzi de lemn masiv( acesta este potrivit pentru a toca pe el)
  • Din granit( este greu de intretinut, insa este rezistent la caldura)
  • Din inox( se curata foarte usor si este foarte igienic).

In ceea ce priveste designul ales pentru mobila de bucatarie, acest lucru depinde de preferintele fiecaruia. Poti alege fie o bucatarie rustica, una clasica sau una vintage.

Mobilele de bucatarie trebuie sa fie dotate cu diverse separatoare si sertare , necesare pentru a aranja diversele ustensile folosite in bucatarie, insa unele modele de mobila de bucatarie ofera spatii pentru anumite electrocasnice incorporabile, ca de exemplu masina de spalat vase, cuptorul cu microunde sau pentru diverse surse de iluminat.

Bucataria este unul din locurile speciale din casa, unde fiecare membru al familiei petrece destul de mult timp, de aceea este esential ca aceasta sa fie foarte bine amenajata si complet functionala.