4 idei preconcepute despre bicicletele electrice pliabile

de | iul. 30, 2018 | Ciclism

Bicicletele electrice sunt la mare moda in ultima vreme si tot mai multe persoane aleg sa isi schimbe vechea bicicleta cu una electrica. Insa nu acelasi lucru se poate spune si despre bicicletele electrice care au si mecanism de pliere. De ce se intampla asta? Hai sa aflam in cele ce urmeaza.

De ce nu sunt iubite in egala masura bicicletele electrice pliabile si cele fara mecanism de pliere? In primul rand, pentru ca putina lume stie exact cum functioneaza acestea si cum arata sistemul de pliere. In al doilea rand, pentru ca printre ciclisti circula tot felul de informatii si pareri preconcepute despre astfel de modele de bicicleta, astfel incat influenteaza viitoarele alegeri ale celor mai putin informati.

Pentru a nu cadea si tu in aceeasi capcana, iata care sunt cele mai intalnite preconceptii despre aceste biciclete pliabile electrice si care este, defapt, adevarul din spatele lor.

1. Bicicletele pliabile se strica usor

De unde vine aceasta idee? Tocmai de la mecanismul de pliere care, intr-adevar, „rupe” bicicleta in doua, insa intr-un mod controlat. Astfel, la nivel psihologic se creeaza falsa impresie ca o astfel de bicicleta nu este durabila, avand in vedere ca majoritatea oamenilor este obisnuita cu bicicleta clasica, fara mecanism de pliere.

In realitate, adevarul este ca o bicicleta pliabila e la fel de rezistenta ca una obisnuita, dar are, in plus, avantajul de a fi usor de depozitat, atat acasa cat si in masina.

2. Bicicletele electrice pliabile sunt exagerat de scumpe

Orice produs inovator, atunci cand apare pe piata, are un pret destul de ridicat. Cu timpul insa si cu cresterea cererii acesta va ajunge la o valoare mult mai aproape de realitate.

Acesta este si cazul bicicletelor electrice pliabile. In momentul aparitiei lor pe piata acestea aveau un pret destul de prohibitiv, tocmai pentru ca prezentau un element de noutate, dar si din alte motive economice pe care nu le vom discuta acum. Din fericire insa, odata cu trecerea timpului si a cresterii cererii, acestea au inceput sa ajunga la preturi pe care si le pot permite si muritorii de rand.

3. Bicicletele electrice pliabile sunt lente

Iata o alta preconceptie fara o baza reala. Bicicletele electrice pliabile sunt capabile sa atinga viteze decente pentru o bicicleta, insa este normal sa nu poata concura cu un moped sau o motocicleta. In plus, chiar si fara motorul electric, bicicleta pliabila poate atinge viteze cel putin la fel de mari ca ale unei biciclete obisnuite de drum.

4. Costa foarte mult sa incarci bateria

Multi spun ca evita sa cumpere o bicicleta electrica, fie ea pliabila sau nu, pentru ca se tem ca vor consuma mult curent electric pentru incarcarea bateriei. Insa acestia nu au in vedere faptul ca ii va costa mult mai putin sa incarce o baterie de bicicleta decat sa alimenteze cu necesarul de combustibil pentru acelasi numar de kilometri parcursi.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]