Bicicletele electrice sunt la mare moda in ultima vreme si tot mai multe persoane aleg sa isi schimbe vechea bicicleta cu una electrica. Insa nu acelasi lucru se poate spune si despre bicicletele electrice care au si mecanism de pliere. De ce se intampla asta? Hai sa aflam in cele ce urmeaza.

De ce nu sunt iubite in egala masura bicicletele electrice pliabile si cele fara mecanism de pliere? In primul rand, pentru ca putina lume stie exact cum functioneaza acestea si cum arata sistemul de pliere. In al doilea rand, pentru ca printre ciclisti circula tot felul de informatii si pareri preconcepute despre astfel de modele de bicicleta, astfel incat influenteaza viitoarele alegeri ale celor mai putin informati.

Pentru a nu cadea si tu in aceeasi capcana, iata care sunt cele mai intalnite preconceptii despre aceste biciclete pliabile electrice si care este, defapt, adevarul din spatele lor.

1. Bicicletele pliabile se strica usor

De unde vine aceasta idee? Tocmai de la mecanismul de pliere care, intr-adevar, „rupe” bicicleta in doua, insa intr-un mod controlat. Astfel, la nivel psihologic se creeaza falsa impresie ca o astfel de bicicleta nu este durabila, avand in vedere ca majoritatea oamenilor este obisnuita cu bicicleta clasica, fara mecanism de pliere.

In realitate, adevarul este ca o bicicleta pliabila e la fel de rezistenta ca una obisnuita, dar are, in plus, avantajul de a fi usor de depozitat, atat acasa cat si in masina.

2. Bicicletele electrice pliabile sunt exagerat de scumpe

Orice produs inovator, atunci cand apare pe piata, are un pret destul de ridicat. Cu timpul insa si cu cresterea cererii acesta va ajunge la o valoare mult mai aproape de realitate.

Acesta este si cazul bicicletelor electrice pliabile. In momentul aparitiei lor pe piata acestea aveau un pret destul de prohibitiv, tocmai pentru ca prezentau un element de noutate, dar si din alte motive economice pe care nu le vom discuta acum. Din fericire insa, odata cu trecerea timpului si a cresterii cererii, acestea au inceput sa ajunga la preturi pe care si le pot permite si muritorii de rand.

3. Bicicletele electrice pliabile sunt lente

Iata o alta preconceptie fara o baza reala. Bicicletele electrice pliabile sunt capabile sa atinga viteze decente pentru o bicicleta, insa este normal sa nu poata concura cu un moped sau o motocicleta. In plus, chiar si fara motorul electric, bicicleta pliabila poate atinge viteze cel putin la fel de mari ca ale unei biciclete obisnuite de drum.

4. Costa foarte mult sa incarci bateria

Multi spun ca evita sa cumpere o bicicleta electrica, fie ea pliabila sau nu, pentru ca se tem ca vor consuma mult curent electric pentru incarcarea bateriei. Insa acestia nu au in vedere faptul ca ii va costa mult mai putin sa incarce o baterie de bicicleta decat sa alimenteze cu necesarul de combustibil pentru acelasi numar de kilometri parcursi.