Tavanul extensibil este, fara indoiala, solutia de a ne decora sau imbraca tavanele intr-un mod din cele mai spectaculoase! Initial, tavanul extensibil a fost utilizat, in principal, in dezvoltarea comerciala, dar aprecierea sa de catre designeri si-a marit dramatic popularitatea pentru aplicatiile rezidentiale.

Tavanul extensibil este fabricat din materiale naturale constand dintr-o membrana de vinil cu memorie, cu forma expandabila. Acest tip de tavan extensibil este de 20 de ori mai usor si mult mai putin voluminos decat tavanele din rigips si caracteristicile sale limiteaza cheltuielile cu energia in toate etapele duratei de viata a produsului.

Cum se instaleaza?

Nu se instaleaza de cine vrea un tavan extensibil! Asta e clar! Lucrarea este realizata de instalatori autorizati care au trecut un test riguros de aptitudini la sfarsitul unui curs de formare. In plus, operatorii participa periodic la sesiuni de formare pentru a-si spori know-how-ul si pentru a dezvolta noi metode de aplicare.

tavan extensibil

Locul de instalare al plafonului intins este complet uscat si nu creeaza praf, nu este nevoie sa curatati uneltele dupa instalare. Profilele de fixare sunt instalate in jurul intregului perimetru al camerei, pe care se va angaja tesatura de vinil cu un harpon sudat anterior in fabrica. Aceasta operatie de tensiune a membranei se realizeaza cu ajutorul unui pistol de incalzire cu aer cald care permite instalatorului sa stranga membrana.

Beneficiile plafonului stretch

  • Este, in primul rand, un produs exceptional de design. Efectul de oglinda al luciului va permite sa dati inaltime spatiilor dvs. sau sa imbunatatiti decorul. Se instaleaza in cateva ore fara praf si fara a fi nevoie sa scoateti mobilierul.
  • Are abilitatea de a integra o serie de optiuni functionale: proiector, aerisire si aer conditionat, difuzor incorporat si multe altele.
  • Foarte rezistent.
  • In caz de scurgere a apei, tavanul extensibil colecteaza apa, formand un bazin de retentie.

Posibilitati de aplicare

Maleabil sub efectul caldurii, tavanul extensibil se poate lucra cu usurinta pentru a sculpta  spatiul in care locuiti, oferind libertatea de creatie incredibila si finisaje diferite (oglinda lacuit, satin, mat etc). Este posibil sa imprimati imagini, fotografii, logo-uri etc. permitand astfel o personalizare completa a interiorului sau. Unele membrane sunt, de asemenea, disponibile intr-un material translucid, care permite o iluminare din spate completa a tavanului, facandu-l ideal pentru utilizarea in camere de rufe, cabina si alte camere oarbe. Un sistem de iluminare cu LED-uri RGB poate fi de asemenea instalat pentru a permite schimbarea culorii.

Avantaje si dezavantaje

  • Puteti alege sa plasati un tavan extensibil in locuinta dvs. daca tavanul actual este murdar sau deteriorat.

Atunci cand cumparati o casa, plafoanele sunt de multe ori intr-o stare proasta si au fisuri, urme de apa daune, benzi din ipsos slab finisate si chiar tavane sparte sau prea deteriorate.

  • Tavanul extensibil este adesea solutia pentru defectele importante, care necesita reabilitarea printr-o munca grea.
  • In plus, un tavan extensibil poate fi personalizat in functie de gusturile si preferintele dvs. dand un aspect placut spatiului dvs.