Cum să te bucuri de o cursă plăcută cu bicicleta

de | iul. 23, 2018 | Ciclism

Ciclismul este un sport cu numeroase beneficii pentru sănătate, însă dacă nu îl practici în mod corespunzător atunci este posibil să te confrunți cu anumite probleme precum durerile de spate sau încheieturi.

Iată, așadar, 10 sfaturi pe care să le pui în practică dacă vrei să te bucuri de o plimbare plăcută cu bicicleta, lipsită de dureri și alte urmări neplăcute.

1. Găsește bicicleta potrivită

O mărime de bicicletă potrivită pentru înălțimea ta și stilul de ciclism pe care îl practici este esențială dacă vrei să te bucuri de o plimbare reușită. Probează bicicleta înainte de a o cumpăra și asigură-te că poți menține o poziție corectă în timpul pedalării. Fă un tur în magazin sau în jurul lui, dacă e nevoie.

2. Alege șaua cea mai bună

Un alt lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este alegerea unei șei potrivite pentru tipul de ciclism pe care intenționezi să îl practici. De exemplu, dacă știi că vei merge pe trasee lungi, atunci indicat ar fi să alegi o șa bine căptușită, care să îți asigure confortul de care ai nevoie.

3. Nu uita de apă

Înainte de orice cursă, indiferent de tipul ei, asigură-te că te-ai aprovizionat cu suficientă apă. pentru cursele mai lungi poți folosi mai multe suporturi de bidon (dacă bicicleta îți permite) sau un kit de hidratare special conceput pentru cicliști. Acesta este defapt un rucsac termoizolant în care ai o pungă pe care o umpli cu apă, iar în timpul mersului te alimentezi cu apă printr-un furtun. Această metodă este mai practică pentru că nu trebuie să mai scoți și să desfaci bidonul obișnuit și să încetinești ritmul, dar este mai greu de întreținut.

Decizia privind sistemul pe care îl alegi pentru a lua apă cu tine îți aparține și e bine să o iei cântărind bine avantajele și dezavantajele ficăruia în parte.

4. Alimentează-te corespunzător

Cursele lungi te vor seca rapid de energie așa că e bine să mănânci bine cu câteva ore înainte de a porni la drum. O alegere bună sunt carbohidrații cu eliberare lentă din pâine, paste sau orez.

De asemenea, pentru un boost rapid de energie, ia cu tine în cursă și gustări din carbohidrați cu eliberare rapidă, precum banane, batoane și băuturi pentru sportivi

5. Echipează-te corespunzător

Nu uita de cască, mănuși și ochelari, dar nici de îmbrăcămintea specială pentru cicliști. Investește în echipamente de calitate, pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută de pedalare.

6. Ia telefonul cu tine

Mulți cicliști aleg să plece la drum fără telefon de teamă ca acesta să nu le distragă atenția. Dar acesta nu trebuie să fie neapărat deschis. Ține-l închis dacă vrei să nu fii deranjat și deschide-l doar atunci când ai o urgență.

7. Nu te forța

Oricât de entuziasmat ai fi, nu porni din start la viteză maximă. Vei obosi, cu siguranță, și restul cursei ți se va părea un calvar.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.179)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]