Amazon si-a capatat respectul in ultimii ani la masa celor mari, masa care o si conduce de altfel, fiind cel mai mare magazin online la momentul actual, din intreaga lume. Afacerile care s-au dezvoltat de-a lungul timpului pe internet, prin intermediul site-ului Amazon au ajuns la cifre cu adevarat colosale.

Ei bine, pentru ca o afacere sa mearga ai nevoie insa de produse care sa se vanda „ca painea calda”. Multi dintre cei care vand pe Amazon au descoperit produsele ideale. Care sunt acestea puteti afla in cateva momente, citind articolul in intregime.

Cele mai cautate produse pe piata din Romania

Peste 14% din romanii online au cumparat cel putin odata de pe Amazon. De multe ori poate au cumparat produse vandute chiar de conationalii lor, prin intermediul afacerilor lansate pe site.

Care sunt cele mai cautate produse de catre romanii care cumpara de pe Amazon?

Dintr-un studiu realizat de Amazon, cele mai cautate produse par a fi cele din gama fashion and beauty. Hainele si produsele de make-up reprezinta o reala sansa de a dezvolta o afacere pe Amazon. Acestea sunt extrem de cautate si de cumparate de majoritatea oamenilor.

Acest trend nu e valabil doar in Romania. Si in SUA plaja de produse make-up este extrem de bine fructificata, iar cererea nu inceteaza sa apara.

Vanzarile pe Amazon pe aceste nise au ajuns sa depaseasca 40 miliarde de dolari. Este incredibil cat de mult poti vinde, in conditiile in care preturile medii in aceasta categorie se invart in jurul sumei de 8 – 20 dolari pentru un produs.

Cum poti cumpara de pe Amazon si cat costa livrarea?

Pentru a cumpara de pe Amazon ai nevoie de un cont pe site si un card care sa-l setezi ca metoda de plata. In rest, procesul de comanda este asemanator tuturor site-urilor din nisa ecomm. Livrarea se va efectua in 5 – 10 zile, iar costurile difera de la produs la produs. In sine, plata standard este de 7.5 euro plus 2.5 euro pe fiecare kilogram in plus.

Exista si alte posibilitati de livrare. Acestea implica un cost de 4 euro pe kilogram plus un cost de 12 euro de baza. Insa in acest caz livrarea se va face in mod urgent.

Romanii au cumparat anul trecut produse de pe Amazon in valoare de peste 2 milioane de euro. Asadar, in ultimii ani Amazon a devenit o adevarata mina de aur pentru cei care aleg sa vanda produse pe site-ul american.