Parul nostru este expus zilnic factorilor de mediu care il degradeaza prin actiunea lor. De la praf, poluare, tratamente termice sau chiar produse cosmetice, toate sunt elemente care ne agaseaza parul zilnic si ii diminueaza aspectul sanatos. Tratamentele profesionale de ingrijire si reparare a parului vor reduce efectul nociv al acestor factori externi si il vor pastra sanatos si frumos.

Specialistii au creat o serie de tratamente profesionale ce sunt disponibile si pe site-uri specializate precum Beauty One Shop pentru a fi achizitionate de persoane fizice si folosite acasa. Aplicarea acestor tratamente de par este mai mult decat necesara, iar alegerea acestora trebuie sa tina cont de problema pe care vrei sa o remediezi.

  Soarele- inamic si prieten al parului

In principiu, expunerea la soare este benefica organismului deoarece acesta ajuta la fixarea vitaminei D in organism, insa, asemenea pielii pe care o protejezi cu creme si lotiuni cu factor de protectie, si parul are nevoie de protectie impotriva razelor ultraviolete deoarece acestea usuca parul si il fac casant, ceea ce creste gradul de rupere si degradare. Pentru a impiedica efectele nocive ale soarelui asupra parului este indicat sa folosesti tratamente speciale pentru par, astfel evitand probleme precum ruperea parului, despicarea varfurilor, degradarea culorii parului sau caderea abundenta a acestuia. Astfel de tratamente profesionale contin protectie solara, elemente de hidratare si hranire a parului, astfel ca iti vei putea mentine sanatatea parului si pe timpul verii, cand radiatiile UV sunt de trei ori mai puetrnice decat in celelalte sezoane.

tratament pentru par

            Colorarea parului si coafatul la cald, principalii factori in degradarea parului

Vopsitul parului si coafatul la cald sunt procedee uzuale aplicate parului cu scopul infrumusetarii, al unui aspect cat mai placut. Cu toate acestea, in mod ironic, aceste procedee reprezinta si principalii factori in degradarea parului, astfel ca, pentru a ne pastra parul sanatos este necesar sa aplicam tratamente speciale. Vopseaua, decolorantul si oxidantul usuca si ataca firul de par, degradandu-l la fiecare aplicare. Pentru a reduce efectele negative ale acestora trebuie sa aplicam tratamente pe baza de keratina si uleiuri care vor proteja parul, realizand, pe suprafata acestora un strat protector care sa preia actiunea colorantilor. De cealalta parte, temperaturile ridicate prin care este coafat parul il usuca, il ard, despica varfurile si afecteaza radacina. Pentru a inlatura acest efect este recomandat sa folosim tratamente profesionale atat inainte de uscare, pentru a proteja parul si a reduce caldura care ajunge la firul de par, dar si dupa, pentru a-l hidrata si hrani, pastrand, astfel, un par sanatos.

Tratamentele profesionale pentru par sunt aplicate pe lungimea acestuia avand efect de protectie si regenerare local. Pentru a avea efecte pe termen lung, tratamentele profesionale pentru par trebuie aplicate cu regularitate si trebuie sa fie adaptate atat tipului de par cat si problemelor pe care acesta le intampina sau a factorilor cu efect degradant la care il supunem.

Parul este simbolul feminitatii, deci trebuie pastrat frumos si sanatos deoarece a-ti ingriji parul echivaleaza cu a te ingriji pe tine, ca femeie.