Ce tratamente profesionale pot aplica acasa parului?

de | iul. 16, 2018 | Life

Parul nostru este expus zilnic factorilor de mediu care il degradeaza prin actiunea lor. De la praf, poluare, tratamente termice sau chiar produse cosmetice, toate sunt elemente care ne agaseaza parul zilnic si ii diminueaza aspectul sanatos. Tratamentele profesionale de ingrijire si reparare a parului vor reduce efectul nociv al acestor factori externi si il vor pastra sanatos si frumos.

Specialistii au creat o serie de tratamente profesionale ce sunt disponibile si pe site-uri specializate precum Beauty One Shop pentru a fi achizitionate de persoane fizice si folosite acasa. Aplicarea acestor tratamente de par este mai mult decat necesara, iar alegerea acestora trebuie sa tina cont de problema pe care vrei sa o remediezi.

  Soarele- inamic si prieten al parului

In principiu, expunerea la soare este benefica organismului deoarece acesta ajuta la fixarea vitaminei D in organism, insa, asemenea pielii pe care o protejezi cu creme si lotiuni cu factor de protectie, si parul are nevoie de protectie impotriva razelor ultraviolete deoarece acestea usuca parul si il fac casant, ceea ce creste gradul de rupere si degradare. Pentru a impiedica efectele nocive ale soarelui asupra parului este indicat sa folosesti tratamente speciale pentru par, astfel evitand probleme precum ruperea parului, despicarea varfurilor, degradarea culorii parului sau caderea abundenta a acestuia. Astfel de tratamente profesionale contin protectie solara, elemente de hidratare si hranire a parului, astfel ca iti vei putea mentine sanatatea parului si pe timpul verii, cand radiatiile UV sunt de trei ori mai puetrnice decat in celelalte sezoane.

tratament pentru par

            Colorarea parului si coafatul la cald, principalii factori in degradarea parului

Vopsitul parului si coafatul la cald sunt procedee uzuale aplicate parului cu scopul infrumusetarii, al unui aspect cat mai placut. Cu toate acestea, in mod ironic, aceste procedee reprezinta si principalii factori in degradarea parului, astfel ca, pentru a ne pastra parul sanatos este necesar sa aplicam tratamente speciale. Vopseaua, decolorantul si oxidantul usuca si ataca firul de par, degradandu-l la fiecare aplicare. Pentru a reduce efectele negative ale acestora trebuie sa aplicam tratamente pe baza de keratina si uleiuri care vor proteja parul, realizand, pe suprafata acestora un strat protector care sa preia actiunea colorantilor. De cealalta parte, temperaturile ridicate prin care este coafat parul il usuca, il ard, despica varfurile si afecteaza radacina. Pentru a inlatura acest efect este recomandat sa folosim tratamente profesionale atat inainte de uscare, pentru a proteja parul si a reduce caldura care ajunge la firul de par, dar si dupa, pentru a-l hidrata si hrani, pastrand, astfel, un par sanatos.

Tratamentele profesionale pentru par sunt aplicate pe lungimea acestuia avand efect de protectie si regenerare local. Pentru a avea efecte pe termen lung, tratamentele profesionale pentru par trebuie aplicate cu regularitate si trebuie sa fie adaptate atat tipului de par cat si problemelor pe care acesta le intampina sau a factorilor cu efect degradant la care il supunem.

Parul este simbolul feminitatii, deci trebuie pastrat frumos si sanatos deoarece a-ti ingriji parul echivaleaza cu a te ingriji pe tine, ca femeie.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]