De la spatiu de stocare la arta

de | iul. 11, 2018 | Life

Ceasurile de mana sunt adevarate bijuterii in unele situatii, iar colectionarii infocati investesc averi considerabile in colectionarea obiectelor de acest gen. Atat pasiunea pentru ceasuri, cat si valoarea financiara a acestora genereaza stocarea lor in conditii optime, precum anumite cutii pentru ceasuri, ce reprezinta spatii de depozitare concepute special pentru pastrarea acestora in conditii de siguranta.

            Care sunt elementele esentiale ale unei cutii pentru ceasuri?

In primul rand, atunci cand alegi o cuite pentru ceasuri este foarte important ca materialul interior al acesteia sa fie unul fin, care sa nu lase zgarieturi pe suprafata bratarii sau a cadranului sau care sa nu matuiasca bratara, in cazul in care aceasta este metalica, sau geamul cadranului. Scopul cutiei pentru ceasuri este de a le proteja, de a le stoca in conditii optime, astfel ca acest element este unul esential.

In al doilea rand, ceasurile mai pot suferi accidente mecanice, precum caderea unui obiect peste cutia cu ceasuri sau chiar caderea acesteia de pe suport in momentul in care este manevrata. Astfel de accidente sunt inerente, asadar la achizitia unei cutii pentru ceasuri trebuie sa ai in vedere si rezistenta materialului din care este realizata cutia, penru a oferi siguranta deplina comorilor tale.

Orice colectionar respectabil se mandreste cu achizitiile sale apropiatilor, astfel ca este de neconceput sa pastrezi ceasurile tale de colectie intr-o cutie neadaptata stilului tau, care sa nu inspire prin ea insasi clasa, eleganta si arta. In plus, cutiile pentru ceasuri pot reprezenta reale elemente de decor in sufrageria ta, care sa dea un plus de stil, sa reprezinte un element definitoriu asemenea unei piese de mobilier sau unui accesoriu ales cu grija pentru a se incadra perfect in peisaj si a-ti definitiva stilul ales pentru desginul interior al casei.

cutii pentru ceasuri

            Cutiile pentru ceasuri – un accesoriu prin ele insele

Exceptand rolul lor functional, designerii si producatorii de cutii de ceasuri acorda o mare atentie aspectului acestora, si nu numai functionalitatii. Astfel, cutiile de ceasuri sunt realizate din piele, lemn sau imbracate in catifea pentru a le da un aer elegant, aristocrat, perfect adaptabil stilului oricarui colectionar de ceasuri. In unele cazuri, sistemele de inchidere aurii sau argintii sunt transformate in veritabile accesorii ale cutiilor pentru ceasuri, pentru a induce tot mai mult idea de bijuterii, de valoare.

Materialul interior al cutiei pentru ceasuri este, adeseori, de culoare deschisa, contrastanta cu exteriorul, menita sa scoata in evidenta frumustea ceasurilor stocate prin capacul transparent al cutiei pentru ceasuri. Astfel, ceasurile tale vor avea aparenta expunerii in cadrul unei expozitii excentrice sau vor putea fi ascunse sub capacul opac al cutei pentru ceasuri pentru a fi dezvaluite exclusiv privirilor celor privilegiati, alesi cu grija de proprietarul ceasurilor.

Asemenea cuferelor pentru comori mult ravnite de pirati, cutiile pentru ceasuri pot deveni adevarate opera de arta realizate manual, in editii limitate de catre producatori ce se pot transforma intr-un cadou exclusivist, perfect adaptabil oamenilor de afaceri pretentiosi.

Cutiile pentru ceasuri se pot achizitiona din ateliere specializate, magazine fizice sau pot fi comandate din magazine online de genul pravalia-cu-surprize.ro.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]