Pe piata exista mai multe game de snecuri iar in acest articol vom discuta despre snecul pentru cereale de la CI  cu efect omogenizator. Un snec omogenizator reprezinta un echipament utilizat pentru amestecarea cerealelor existente in magazie.

Prin amestecare se elimina toate focarele din masa existenta si aerarea devine cu mult mai eficienta. Un snec poate sa fie ghidat de catre un operator in modul manual, cu ajutorul unei telecomenzi sau poate sa functioneze singur intr-o magazie utilizand senzorii de proximitate.

Snecuri cereale

Avantajele unui snec omogenizator

Sunt mai multe avantaje oferite de snecuri iar noi le vom prezenta pe cele mai importante. Decompactarea cerealelor este un prim avantaj. Prin utilizarea snecurilor omogenizatoare, cerealele se decompacteaza. Astfel se reduce riscul de dezvoltare a unor focare infestate. Cu ajutorul snecurilor se reduce temperatura. Lungimea snecului se ajusteaza in asa fel incat sa strabata toata masa de cereale. Un snec poate sa ajunga in locurile in care exista riscul cresterii de temperatura. Eficientizarea aerarii este foarte importanta. folosind sisteme de aerare in mod concomitent cu snecuri omogenizatoare este foarte posibil sa stocati produsele in magazine in perioadele mai lungi. Snecurile sunt folosite si pentru a reduce masa cerealelor si a nivela tot ce se afla in magazine. Cu ajutorul acestei operatiuni spatiul din magazie va fi folosit mult mai eficient.

Principiul de functionare a snecurilor

Cu cat boabele se afla mai jos comparativ cu suprafata stratului de cereale cu atat riscul de deteriorare creste. Rotind spira, echipamentul are rolul de a ridica cerealele la suprafata. Cu ajutorul acestei miscari, boabele care se afla aproape unele de celelalte sunt separate si invecinate si se elimina focarele.

Cum se instaleaza un snec omogenizator?

Partile componente ale unui snec pot sa fie asamblate deasupra coloanei de cereale. Echipamentele se vor porni actionand butonul aflat pe placa de navigare pe care este si motorul amplasat. Snecurile intra singure in masa de cereale si operatorii trebuie sa controleze directia doar. Dupa ce se instaleaza snecul omogenizator are nevoie de directionare manuala sau de actionare automatizata.

Exista atat snecuri cu unitate simpla cat si snecuri cu unitate dubla. Masinile de omogenizare in varianta simpla au o placa pentru ghidare. Astfel, directia poate sa fie controlata foarte usor. De asemenea, o perechete de snecuri va avea o viteza de deplasare mai mare si va amesteca un volum mult mai mare de cereale daca unitatea este dubla. Directia va fi pastrata mai usor.

Snecurile in varianta simpla sau dubla se pot controla cu ajutorul unei placi pentru ghidare sau cu ajutorul unei tije metalice. Este posibil ca o singura persoana care poate sa controleze snecul in varianta dubla sau simpla de la distanta cu ajutorul telecomenzii. Unitatea simpla are nevoie de o placa pentru ghidare.

Exista de asemenea mai multe tipuri de unitati teleghidate. Un snec cu un traseu circular va avea un sistem de control central. Snecul omogenizator se conecteaza printr-un cablu la unitatea centrala iar in momentul in care aparatul avanseaza cablul se infasoara in jurul unei unitati de control. Automatizarea traseului pe care unitatea dubla se deplaseaza este posibil cu ajutorul senzorilor pentru directionare amplasati la colturile magaziei.