Tipuri de baze de machiaj

de | iul. 7, 2018 | Life

Orice eveniment din viata femeilor este marcat o tinuta cat mai sofisticata, care sa atraga toate privirile, dar si de un machiaj impecabil, care sa dea stralucire si sa evidentieze trasaturile fetei.

Un machiaj bine realizat incepe cu aplicarea unei baze de machiaj potrivita pentru tenul fiecaruia si se finalizeaza cu un spray fixator care ajuta machiajul sa reziste cat mai multe ore. In functie de pielea fiecarei femei, produsele alese pot varia foarte mult, motiv pentru care magazinele si marile branduri de produse de make up ofera clientilor lor o gama foarte variata de optiuni. In acest fel, fiecare femeie are acces da produse potrivite pentru tenul si nevoile ei.

Fie ca avem nevoie de un machiaj simplu atunci cand mergem la birou sau la o iesire in oras cu prietenii, fie ca avem nevoie de un machiaj complex care sa puna in evidenta o anumita tinuta atunci cand participam la un eveniment important, sunt cateva elemente pe care nu le putem omite si fara de care un machiaj nu ar arata la fel. In primul rand, folosirea unei baze de machiaj nu poate fi omisa, doarece aceasta pregateste tenul pentru urmatorii pasi.

Mai mult decat atat, o baza de machiaj netezeste pielea, ii da finete si stralucire, astfel incat fondul de ten se va aseza perfect pe orice tip de ten.

Texturile unei baze de machiaj

La fel ca si in cazul fondului de ten, baza de machiaj poate avea diferite texturi si compozitii, care sunt benefice anumitor machiaje si tipuri de ten.

Baza de machiaj cremoasa sau lichida – acest produs este conceput pentru a fi foarte usor de aplicat si pentru a hidrata in acelasi timp si tenul. Aplicarea unei baze de machiaj cremoasa va fi benefica in primul rand pentru femeile care au tenul uscat, deoarece contin multa apa, iar textura lor va hidrata tenul inainte ca acesta sa fie incarcat cu diferire produse de machiaj.

Baza de machiaj compacta – aceasta forma de baza are o textura mai dura, mai rigida. Din cauza faptului ca nu contine foarte multa apa, acest tip de produs este recomandat in mare parte femeilor cu ten gras, deoarece controleaza foarte mult excesul de sebum si nu va lasa machiajul sa luceasca mai mult decat este nevoie. De obicei aplicarea bazei de machiaj compacte se face cu ajutorul unui burete special si va matifia tenul.

Baza de machiaj pudra – acest tip de produs este cel mai des intalnit, deoarece este potrivit pentru tenul mixt, dar si pentru cel gras sau uscat. De cele mai multe ori se foloseste in machiajele mai simple, de zi, unde nu este nevoie de o cantitate mare de produs aplicat pe ten. Baza de machiaj pudra se aplica de regula cu pensula.

Fie ca este vorba de un ten gras, uscat sau mixt, marii producatori de produse de make up ofera clientilor lor posibilitatea de a alege un produs potrivit pentru orice tip de ten. Aplicarea unei baze de machiaj potrivite va fi mereu cel mai important pas in procesul de machiaj.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]