Cum îți prezinți produsele astfel încât să vinzi mai mult?

de | iul. 4, 2018 | Afaceri, Internet

Dacă ai un magazin online, clienții nu pot vedea exact cu arată produsele pe care le vinzi. Acesta este cel mai mare dezavantaj al unui astfel de magazin, în comparație cu unul fizic.

Însă, chiar dacă nu pot atinge sau proba produsele din magazin, poți face în așa fel încât clienții să poată vedea cât mai multe din detaliile acestora. Cum anume? Prin realizarea unor fotografii de produs de calitate, realizate din mai multe unghiuri.

Dar, vei întreba, cine este mai în măsură să realizeze aceste fotografii? Eu, în calitate de proprietar/administrator de afacere ori un fotograf profesionist.

Răspunsul este unul previzibil: un fotograf îți va face niște fotografii mult mai profi și va putea surprinde și evidenția mai bine calitățile produselor.

Cu toate acestea, nu multe afaceri își permit să aloce un buget destul de semnificativ pentru această operațiune, mai ales dacă în stoc îi intră produse noi în mod regulat. Deci, ce e de făcut în această situație? Evident, se încearcă rezolvarea problemei prin forțe proprii. Și aici ai mai multe variante: apelezi la un prieten, cauți un fotograf începător care te taxează mai puțin sau pui chiar tu mâna pe aparat.

Presupunând că ai ales ultima variantă, iată cum trebuie să te pregătești astfel încât să faci niște poze cât mai reușite.

1. Cameră

Poate costa destul de mult, mai ales că îți trebuie una profesională, însă îți poți scoate în timp investiția, având în vedere că nu vei mai plăti un fotograf. Cere consultanță de la un specialist înainte de a face o astfel de achiziție, pentru a fi sigur că iei cea mai bună decizie.

În cazul în care nu ești dispus (sau nu ai) să aloci un buget pentru un aparat de fotografiat de calitate, poți merge și pe mâna camarei foto de la telefon. Cu condiția însă ca acesta să fie cât mai performant, iar camera să aibă cel puțin 12 megapixeli.

2. Exercițiu

Înainte de a face fotografiile, ar trebui să parcurgi setările camerei foto din telefon, pentru a ști ce filtre sau alte instrumente ai la dispoziție. Exersează cu ceva timp înainte, astfel încât să vezi care sunt unghiurile cele mai potrivite, ce lumină să folosești, și așa mai departe.

3. Echipament

Pentru ca fotografiile realizate de tine să se apropie cât mai mult de cele ale unui profesionist, trebuie să înveți ceva tehnici de punere în valoare a produselor. De exemplu, unele dintre acestea pot da mai bine pe un fundal alb, în timp ce altele vor fi puse în valoare mai bine de un fundal din natură, etc.

Pentru primul caz, dacă vrei să nu te chinui de fiecare dată cu așezarea produsului (fotografiile din site trebuie să respecte aceeași idee, tructură, etc), poți să îți achiziționezi un mini studio pe care să îl amplasezi într-un colț al biroului. Folosește-l de fiecare dată când ai nevoie, fără să îl miști, și vei obține fotografii de calitate și bine structurate.

Sursa Articol: www.leadmagnet.ro

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]