Dacă ai un magazin online, clienții nu pot vedea exact cu arată produsele pe care le vinzi. Acesta este cel mai mare dezavantaj al unui astfel de magazin, în comparație cu unul fizic.

Însă, chiar dacă nu pot atinge sau proba produsele din magazin, poți face în așa fel încât clienții să poată vedea cât mai multe din detaliile acestora. Cum anume? Prin realizarea unor fotografii de produs de calitate, realizate din mai multe unghiuri.

Dar, vei întreba, cine este mai în măsură să realizeze aceste fotografii? Eu, în calitate de proprietar/administrator de afacere ori un fotograf profesionist.

Răspunsul este unul previzibil: un fotograf îți va face niște fotografii mult mai profi și va putea surprinde și evidenția mai bine calitățile produselor.

Cu toate acestea, nu multe afaceri își permit să aloce un buget destul de semnificativ pentru această operațiune, mai ales dacă în stoc îi intră produse noi în mod regulat. Deci, ce e de făcut în această situație? Evident, se încearcă rezolvarea problemei prin forțe proprii. Și aici ai mai multe variante: apelezi la un prieten, cauți un fotograf începător care te taxează mai puțin sau pui chiar tu mâna pe aparat.

Presupunând că ai ales ultima variantă, iată cum trebuie să te pregătești astfel încât să faci niște poze cât mai reușite.

1. Cameră

Poate costa destul de mult, mai ales că îți trebuie una profesională, însă îți poți scoate în timp investiția, având în vedere că nu vei mai plăti un fotograf. Cere consultanță de la un specialist înainte de a face o astfel de achiziție, pentru a fi sigur că iei cea mai bună decizie.

În cazul în care nu ești dispus (sau nu ai) să aloci un buget pentru un aparat de fotografiat de calitate, poți merge și pe mâna camarei foto de la telefon. Cu condiția însă ca acesta să fie cât mai performant, iar camera să aibă cel puțin 12 megapixeli.

2. Exercițiu

Înainte de a face fotografiile, ar trebui să parcurgi setările camerei foto din telefon, pentru a ști ce filtre sau alte instrumente ai la dispoziție. Exersează cu ceva timp înainte, astfel încât să vezi care sunt unghiurile cele mai potrivite, ce lumină să folosești, și așa mai departe.

3. Echipament

Pentru ca fotografiile realizate de tine să se apropie cât mai mult de cele ale unui profesionist, trebuie să înveți ceva tehnici de punere în valoare a produselor. De exemplu, unele dintre acestea pot da mai bine pe un fundal alb, în timp ce altele vor fi puse în valoare mai bine de un fundal din natură, etc.

Pentru primul caz, dacă vrei să nu te chinui de fiecare dată cu așezarea produsului (fotografiile din site trebuie să respecte aceeași idee, tructură, etc), poți să îți achiziționezi un mini studio pe care să îl amplasezi într-un colț al biroului. Folosește-l de fiecare dată când ai nevoie, fără să îl miști, și vei obține fotografii de calitate și bine structurate.

Sursa Articol: www.leadmagnet.ro