Ești fan cappuccino, dar te-ai săturat să îl poți savura doar în cafenele și pub-uri? Atunci optează pentru achiziția unui aparat special care să îți prepare o astfel de băutură chiar la tine acasă.

Aparatele pentru cappuccino se folosesc de abur sau de presiune pentru a trece apa prin cafeaua măcinată. În acest fel poți să obții și spuma de lapte, atât de apreciată și iubită de băutorii de cafea ori cappuccino, deci te vei bucura de un avantaj în plus dacă vei achiziționa un astfel de aparat.

Înainte de a porni însă la cumpărături, trebuie să te documentezi foarte bine pentru că altfel te vei simți copleșit de varietatea mare de modele și funcționalități.

Analizează cu atenție modelele pe care ai pus ochii, verifică cu atenție funcțiile pe care le au, materialul din care sunt confecționate, dar și prețul de vânzare. Calculează avantajele și dezavantajele fiecărui model în parte și stabilește care ar fi cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Pentru a-ți face misiunea mai ușoară, iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Varietate

În cazul aparatelor de cafea high end ai posibilitatea să te bucuri de aroma mai multor tipuri de cafea. Astfel, poți alege un aparat care să prepare atât espresso, cât și cafea obișnuită sau cappuccino.

2. Viteză

În general, aparatele de cafea au nevoie de un timp mai mic pentru a prepara cafeaua, în comparație cu cafetiera, să zicem. În plus, atunci când vrei să obții un cappuccino timpul poate crește deoarece trebuie să aștepți și prepararea spumei de lapte și adăugarea ei în cafea.

Mai multă viteză obții de la aparatele de cafea cu capsule, însă calitatea finală a băuturii nu va fi la fel cu cea obținută de la un espressor.

3. Rezervorul de apă

Pentru uzul casnic, este mai indicat să optezi pentru un aparat care are rezervorul de apă detașabil deoarece îl poți umple și manevra mai ușor. Însă dacă vrei să folosești aparatul pentru o cafenea sau un pub, alege unul care se poate lega la sursa de apă, astfel încât să nu trebuiască să îl umpli de fiecare dată și să pierzi din timpul în care îți poți servi clienții.

4. Funcție de auto-curățare

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să îl verifici la viitorul aparat de făcut cappuccino. Acesta trebuie să aibă funcție de autocurățare dacă nu cumva vrei să petreci ore în șir încercând să îl cureți sau să apelezi mereu la o firmă specializată care să facă acest lucru.

Odată ce ai verificat aspectele de mai sus, dar și altele, în funcție de preferințele tale, ești liber să faci achiziția mult visată. Pentru acest lucru poți să mergi la un magazin fizic sau, dacă timpul nu îți permite, să apelezi la ofertele extrem de variate din online.