Parfumurile au o istorie extrem de indelungata, acestea fiind folosite inca din Antichitate in diverse scopuri, cu precadere pentru cele medicinale. Astazi in schimb, parfumurile au devenit accesorii indispensabile omenirii astfel ca le folosim in aproape orice din viata noastra. Acestea reusesc sa ne completeze in mod eficient orice tinuta si totodata contureaza fiecare personalitate in mod individual.

Exista totusi cateva lucruri pe care trebuie sa le stim despre parfumuri pentru a intelege exact care este modalitatea de alegere a acestora . Cel mai important lucru de stiut despre un parfum este acela ca fiecare in parte este alcatuit din 3 note dispuse sub forma piramidala. Acestea sunt alcatuite din notele de varf, acestea fiind aromele care se resimt imediat ce am pulverizat insa acestea dispar numai dupa cateva minute. Este important sa nu alegem un parfum dupa aroma care reiese din aceste note pentru ca aroma reala va aparea dupa cateva zeci de minute. Notele de mijloc sunt cele care apar imediat dupa notele de varf si persista timp de cateva minute. Notele de baza reprezinta cele mai importante elemente ale unui parfum acestea fiind responsabile pentru mentinerea aromei timp indelungat. Un parfum de calitate poate rezista si pana la 12 ore chiar si dupa ce va spalati.
Parfumurile de la Canar au concentratii diferite de uleiuri esentiale, care au rolul de a emana o aroma mai puternica sau ceva mai slaba. Este important sa alegeti un parfum in functie de tipul de piele de care dispuneti. Spre exemplul pielea grasa necesita un parfum cu o aroma mai slaba deoarece acest tip de piele mentine aroma chiar daca este mai putin pronuntata spre deosebire de pielea uscata care necesita o aroma mai puternica datorita gradului ridicat de absorbtie.
Pentru a-si pastra efectul si aroma vreme indelungata este necesar sa depozitati sticlutele in care se alfa esentele in locuri ferite de caldura sau de razele solare deoarece acestea vor degrada aceste esente si implicit calitatea parfumului va scadea in mod considerabil.
Daca vrei ca aroma unui parfum sa ramana impregnata pe piele timp mai indelungat, asigura -te ca mereu il aplici pe zone calde si puternic vascularizate cum este zona incheieturii mainii sau cea de dupa ureche. Simultan, pentru a rezista si mai bine, puteti folosi o crema de corp din aceeasi gama cu parfumul sau aplica-l si pe parul umed.