In orice magazin sau hipermarket ati merge, e imposibil sa nu dati si de un raion de jucarii. De toate culorile, formele, de calitate sau mai putin calitative. Te-ai intrebat vreodata ce fel de jucarii sa cumperi copilului tau? Te-ai intrebat vreodata de ce jucariile din lemn sunt mai bune si mai sigure pentru copii decat jucariile din plastic?

6 motive ca jucariile de lemn sunt mai bune decat jucariile de plastic

1. Siguranta jucariei:

Cu siguranta ati observat ca jucariile din plastic se pot rupe cu usurinta, lasand margini urate si ascutite care pot dauna unui copil. Jucariile din lemn sunt mai durabile. Luati in considerare diferenta dintre un camion de jucarie din lemn si unul de plastic.

Jucariile din lemn pot fi o optiune excelenta daca sunteti preocupat de siguranta copilului dumneavoastra.

2. Viata jucariei: lunga durata

O jucarie de lemn este mai robusta si cu siguranta, are un material foarte rezistent. Poate avea o viata foarte lunga si poate fi transmisa fratilor, verilor sau prietenilor mai tineri.

Poate fi transferat, in familie sau in prieteni. S-ar putea chiar deveni o mostenire a familiei. Are o viata lunga si este putin probabil sa se rupa saptamana viitoare.

3. Jucarii ecologice

Mediul este locul in care multe dintre aceste jucarii se vor termina intr-o zi. Plasticul nu este biodegradabil, asa cum este lemnul. In loc sa umplem depozitele de deseuri cu produse fabricate de om, putem cumpara jucarii pentru copiii nostri, care se pot da inapoi mediului. Lemnul poate fi reciclat, astfel incat, in timp ce oferiti copilului dvs. cea mai buna jucarie de calitate, luati in considerare si viitorul mediului nostru.

4. Redati valoarea: creativitatea si jocul imaginativ

Exista multe jucarii din lemn care incurajeaza jocul imaginativ al copiilor: de la a-si face propriile mancaruri, jucarii imitand bucatarii si ingrediente cu care isi pot servi prietenii sau membrii familiei,  un magazin in care utilizeaza propria lor casa de marcat din lemn. Toate aceste activitati incurajeaza copiii sa joace un rol si sa se angajeze in activitati semnificative care ii pregatesc pentru viitor.

5. Competente rationale si rezolvarea problemelor

Jucariile din lemn nu au comenzi vocale sau componente electronice care sa le spuna copiilor ce sa faca, permitand copiilor sa-si foloseasca abilitatile de gandire pentru a decide care sunt activitatile pe care doresc sa le intreprinda folosind o anumita jucarie. Lucruri cum ar fi blocuri sau puzzle-uri, de asemenea, ajuta copiii in dezvoltarea capacitatii lor de a rezolva probleme.

6. Beneficiile tactile ale jucariilor din lemn

Jucariile din lemn sunt adesea mai grele decat jucariile din plastic, ajuta copiii sa aiba o constienta mai mare asupra a ceea ce fac mainile lor. Acest lucru ar putea fi benefic pentru persoanele cu tulburari senzoriale sau pentru copiii cu dezvoltare intarziata a aptitudinilor motorii fine. Un copil poate gasi, de asemenea, ca trebuie sa exercite un pic mai mult efort pentru a misca rotile unei jucarii din lemn, comparativ cu momentul in care se joaca cu omologii lor de plastic usori.