Ce este rozaceea si cum o putem trata?

de | iun. 27, 2018 | Sanatate

Acea afectiune dermatologica care apare la peste 10% dinte toti cei peste 30 de ani  si care se manifesta mai frecvent la femei si la persoanele cu pielea deschisa la culoare poarta numele de rozacee. Aceasta se manifesta prin in stadii incipiente prin inrosirea obrajilor si a nasului, iar daca nu este tratata, aceasta boala se inrautateste. Pentru a nu trece la urmatoarele stadii ale ei, este recomandat sa se foloseasca creme  speciale pentru rozacee, care sunt foarte eficiente in ameliorarea simptomelor.

 Cum arata si care sunt cauzele aparitiei rozaceei?

Exista foarte multe cauze despre care se crede ca ar duce la aparitia rozaceei, printre ele trebuind enumerate:

  • Expunerea pielii la soare sau solar, in special a celor cu o piele deschisa la culoare
  • Secretia excesiva de sebum
  • Consumul anumitor medicamente
  • Consumul de cafea, alcool sau alimente fierbinti sau condimentate
  • – infectia gastrica cu Helicobacter Pilory

Exista cateva simptome si semne care  apar in cazul rozaceei, si anume:

  • Inrosirea fetei la aparitia anumitor factori declansatori, precum caldura, stresul consumul de alcool, alimente picante
  • Un eritem facial constant si aparitia unor vinisoare dilatate care apar initial pe nas, apoi se extend si pe obraji
  • Aparitia unor leziuni mici si rosii, dar si a unor pustule
  • In special la barbati apare o ingrosare a pielii la nivelul nasului
  • Aparitia anumitor afectiuni la nivel ocularCreme postoperatorii

Cum tratam rozaceea?

Despre rozacee stim ca este o afectiune cronicca, care are dese episoade de acutizare a simptomelor, insa exista anumite metode prin care se reuseste o incetinire a simptomelor , dar si o ameliorare a aspectului inestetic.

Uneori este posibil doar sa se tina cont de cateva reguli generale si sa se foloseasca anumite crème pentru rozacee, insa atunci cand ajunge intr-o stare foarte avansata, este nevoie de tratament medicamentos sau chirurgical.

Tratamentul medicamentos al rozaceei consta in folosirea unor geluri  sau crème pentru rozacee, unele dintre ele cu adaos de antibiotic sau uneori chiar si cu administrarea de antibiotic sau retinoizi.

In stadii foarte grave este nevoie de tratamente chirurgicale pentru rinofima sau tratamente laser pentru eliminarea acelor vase dilatate si pentru roseata.

Cum trebuie intretinuta pielea in cazul rozaceei?

In cazul rozaceei, nu se recomanda folosirea unor produse cosmetice care contin substante iritante sau waterproof, care necesita indepartarea cu solutii ce dauneaza sau prin abraziune. De asemenea, trebuie folosite produse de curatare care nu usuca pielea sau trebuie folosite crème pentru rozacee special create pentru curatarea tenului.

Pe timpul zilei trebuie folosite crème cu factor de protectie mare, pentru acele ingrediente antioxidante si reparatoare pe care le contin.

Se recomanda pe cat posibil evitarea expunerii la soare, vant, caldura puternica  sau efort fizic mare, dar si eliminarea din meniu a acelor mancaruri picante, alcool sau bauturi calde.

In cazul femeilor care sunt afectate de rozacee, se recomanda folosirea unui fond de ten cu factor de protectie solara, dar si a unei pudre, acestea avanad beneficii mai ales daca tenul este gras si este afectat de pustule.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]